Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
EDS, PVN no ES
Labdien! Situācija sekojoša - apmaksāts pakalpojums firmai kura atrodas ES, rēķina valūta USD - aizpildot PVN 1 EDS sistēmā pie valūtas izvēles neuzrādās USD - kā rīkoties, kā lai norāda šo maksājumu deklarācijā - varbūt ir kādi ieteikumi?
Paldies!
Ответы (18)
ieteikumi - почитать закон. Нужно указывать национальную валюту.
ES nav nevienas valsts kam valsts valūta USD
Nav, bet tādā valūtā izrakstīts rēķins.. ja valsts valūta ir EUR, tad šo USD summu jāpārskaitļo uz EUR?
У меня, например, датская фирма выставляет нам счёт в долларах, а нац. валюта у них датская крона, в чём и указываю в ЕДС.
Par pakalpojumu no ES kuru daļu PVN 1 Jūs aizpildāt?
Bet tad jau latos, nevis USD vai nacionālajā valūtā
О, упустила, что у них услуги.
Precizēšu, ja ir veikta pakalpojumu apmaksa firmai no ES, tad nav jāpilda šī: PVN 1: Pārskata par priekšnodokļa summām, kas iekļautas pievienotās vērtības nodokļa deklarācijā, II daļa "Par precēm, kas saņemtas no Eiropas Savienības dalībvalstīm" ?
Albina, kas ir domāts ar to 1.1.? veidlapa?
Jums šī summa jāuzrāda pārskatā par priekšnodokli (kopā ar visiem pārējiem dokumentiem).
Услуги попадают в ПВН 1.1
Pat ja 1.1 nosaukums sevī ietver "iekšzemes precēm un pakalpojumiem"? Loģiski spriežot, ja ir Īrijas firma, tad tas neskaitās vairs iekšzemes. Cenšos izprast..
„Reversu” rēķina tad, kad par pakalpojuma sniegšanas vietu uzskata pakalpojuma saņēmēja adresi (t.i., Jūsu adresi). Tāpēc ir loģiski, ka šo summu iekļauj PVN 1.1.pārskatā.
Protams, viss ir atkarīgs no pakalpojuma. Kāds pakalpojums ir Jūsu gadījumā?
Labi, tas tagad būt it kā skaidrs. Vienīgi tāpat jau EDS sistēma 1.1 neļauj ierakstīt ārvalstu PVN maksātāja numuru - izmet kļūdas paziņojumu..
Закрыть
Краткое описание нарушения