Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Skolēnu nodarbināšana un finansējums no NVA К списку тем
Skolēnu nodarbināšana un finansējums no NVA
Līgumā ar NVA ir noteikts ka :
Darba devējs apņemās nodrošināt skolēnu mēneša darba algai 80Ls.
1. Tātad nodokļus jāskaita no 80Ls?
Tikai es nevaru saprast kādai jābūt darba samaksai, kuru jānosaka Darba līgumā starp darba devēju un darbinieku 160Ls vai 80ls.:-|
Kaut kā pēc atvaļinājuma manas pēlēkās šūniņas negrib strādāt.:-|
Ответы (23)
Un vai šīs rēķins finansējums no NVA paradās PVN deklarācijā? (48 rinda)
Ar PVN apliek preču piegadi vai pakalpojuma sniegšanas summas.
Par PVN es tikko visu noskaidroju, bet kā būt ar nodokļiem, tā arī neuzzināju.
Uzņēmuma līgumā ar NVA ir norēdīta summa, kādu Jūs apņematies maksāt skolēnam ( droši vien ne mazāk kā 160.00 LVL, ieskaitot NVA daļu 80.00). No šīs summas tad arī visu rēķiniet, bet NVA gan Jums ieskaitīs tikai 80.00 un 13.00 kādam par darbu vadīšanu.
Es domāju, ka to PVN deklarācijā vispār neuzrāda.
21.11.2006 MK 933 Likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" normu piemērošanas kārtība
2. Likuma normas nepiemēro:
2.14. finansējuma saņemšanai, kas nav atlīdzība un nav saistīta ar preču piegādi vai pakalpojumu sniegšanu (neattiecas uz avansa maksājumiem).
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/mk%20noteikumi/pvn/pvn_14112006_nr.933.doc
Bet protams labāk painteresēties savā VID nodaļā vai šis punkts ir piemērojams Jūsu situācijai.
Anahari
Līgumā ir norādīts ka darba devējs apņemās nodrošināt 80,00Ls
80 NVA daļa + 80 darba devēja daļa = 160 alga, no kuras tad arī tiek aprēķināti nodokļi.
Cleo
Nu tagad skaidrs. Jūs arī nodarbināt skolniekus brīvlaikā??
Es vakar daudz lasīju par šo tēmu, bet tā arī nesapratu, ja skolniekam 15 gadi paliek tikai mēneša vidū, kā pareizi jānodod "Ziņas par darba ņēmējiem".
Būšu ļoti pateiciga par skaidrojumu.
nē, man nebija skolnieku, man bija invalīda nodarbināšana arī caur NVA.
tātad jūs nezināt kā pareizi rīkoties at Ziņām par d/ņ.
13. Ja mainās darba ņēmēja apdrošināšanas statuss, atbilstošā obligāto iemaksu likme piemērojama ar nākamo mēnesi pēc apdrošināšanas statusa maiņas. - ja 15 gadi paliek mēneša vidū, tad likme piemērojas tikai ar nākošā mēneša 1.datumu tātad arī statusa maiņa būtu paziņojama ar nākošā mēneša pirmo datumu uz 11 kodu. Es tā saprotu.
13.1 Darba ņēmējam, kurš pārskata mēnesī sasniedz 15 gadu vecumu, darba devēja ziņojumā par darba ņēmējiem, kuri ir apdrošināmi atbilstoši visiem valsts sociālās apdrošināšanas veidiem, uzrāda obligāto iemaksu objekta un obligāto iemaksu daļu, kas aprēķināta par tām pārskata mēneša dienām, kad šī persona ir sasniegusi 15 gadu vecumu.
nezinu gan, bet Jūs taču varat uzzvanīt savai VID nosaāli uz konsultācijām un pajautāt ar kādu kodu pieņemt skolnieku, kuram uz pieņemšanas brīdi vēl nav 15 gadu.
NVA finansējumu PVN deklarācijā neuzrāda, bet nodokļus nodarbinātajam rēķina no visas algas( šajā gadījumā no 80,00+80.00).mums dažādi projekti no NVA ir vairākus gadus, tāpēc zinu. vēl papildus jāmaksā atvaļinājuma kompensācija, kaut vai nostrādā vienu mēnesi, arī pusaudžiem.
Tikko piezvaniju uz savu VID nodaļu. Pateica ka jānorāda ar kodu 11. pat ja nav 15 gadu. Bet 11 kods skan taču tā, "zalktis programma ir rakstītstā":
Tāda darba ņēmēja statusa iegūšana, kurš ir apdrošināms atbilstoši visiem valsts sociālās apdrošināšanas veidiem.
par atvaļinājuma kompensāciju man nav jautājumu.
Bet kā rīkoties ar neapliekamo minimumu, jārēķina proporcionāli, tad kad skolēns sasniedzis 15 gadu, no tās dienas arī piemērot?
apdrošināms atbilstoši visiem valsts sociālās apdrošināšanas veidiem...............
nav viens un tas pats ar "apdrošināts".
Minimums piemērojams pilnā summā, ja iesniegta nodokļa grāmatiņa un ar apdrošināšanu šeit nav nekada sakara.
A vot VSAOI jāpiemēro tai algas daļai, kas ir proporcionāla kalendāra dienām, kad jau ir šie 15 gadi (nevis darba dienām).
Ja skolēnam tikai mēneša vidū kļūst 15 gadi- VSAOI tas ietekmē, bet no kādas summas ir jāietur IIN no tās summas kas tiek aplikta ar VSAOI.
И как, интересно, Выы это сможете сделать!
Доход уменьшили на ОПГСС, уменьшили на минимум и остальное - под ПНН.
Обал....ть!?!
Vai es pareizi veicu darba algas aprēķinu
160/23*20=130.13 Ls algas daļa kas tiek aplikta ar VSAOI
130.13*9%=12.52Ls
130.13*24.09%=33.52Ls
160-12.52-72.27(proporcionāli, kad izsniegta nodokļu grāmatiņa=75.21
75.21*25%=18.80Ls
nākošais jautājums man rastos, kā tad to brīnumu tagad parādīt soc.atskaitē - jo 130,13 būtu soc.atskaitē pie tiem, kas apdrošināti visos veidos, bet pārējā daļa būtu pie saraksta, kas nav obligāti sociāli apdrošināmi. Manuprāt. Bet nez vai tas tā dzīvē notiek>
Закрыть
Краткое описание нарушения