Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Fiksētais IIEN un IK К списку тем

Fiksētais IIEN un IK
...vai taisnība, ka individuālais komersants nedrīkst maksāt fiksēto ienākuma nodokli...(vai tomēr drīkst???)
Aaivars
Aaivars 05.08.2008 13:38
5 сообщений на сайте

Ответы (29)

IK VIDā reģistrējas kā pašnodarbināta persona, nevis kā saimnieciskās darbības veicējs (tie ir dažādi jēdzieni), bet konkrētajā IIN likuma punktā iet runa par saimnieciskās darbības veicēju reģistrēšanos, nevis par pašnodarbinātām personām.

Un kas teica? - manā VID nodaļā tā teica, pamatojoties uz šo pašu likumu.
Azona
Azona 07.08.2008 11:11
39 сообщений на сайте
11.8 pants. Īpaši noteikumi saimnieciskās darbības ienākuma noteikšanai fiksētā ienākuma nodokļa maksātājiem

1. Maksātājs, kas reģistrējies kā saim-nieciskās darbības veicējs, kuram nav darba ņēmēju, var izvēlēties maksāt fiksēto ienākuma nodokli, ja viņa ieņēmumi nepārsniedz 10 000 latu pirmstaksācijas gadā. Maksātājs, kas taksācijas gadā uzsāk saimniecisko darbību (reģistrējas Valsts ieņēmumu dienestā kā saimnieciskās darbības veicējs), var izvēlēties maksāt fiksēto ienākuma nodokli, ja atbilstoši paša maksātāja prognozei taksācijas gada saimnieciskās darbības ieņēmumi (pārrēķinot uz pilnu taksācijas gadu) nepārsniegs 10 000 latu.

Nu dīvaini gan.Iznāk, ka ja es esmu IEPRIEKŠ REĢ.kā saimn.darbības veicējs UR nevis taksācijas gadā tad varu piemērot fiksēto IIN, bet taksācijas gadā ne.Nutad pagaidiet to taksācijas gadu un reģistrējieties nākošajā:-D
Ilma
Ilma 07.08.2008 11:29
30495 сообщений на сайте
Es jau arī tāpat saprotu Tā ka tas likums atkal ir neskaidrs.

Bet tomēr likumdevējs ar to iekavās doto frāzi (reģistrējas Valsts ieņēmumu dienestā kā saimnieciskās darbības veicējs) ir kaut ko domājis (priekš kam gan tā frāze citādi būtu nepieciešama), tikai jautājums - ko?
Azona
Azona 07.08.2008 11:38
39 сообщений на сайте
IK VIDā reģistrējas kā pašnodarbināta persona, nevis kā saimnieciskās darbības veicējs

Это что за новости? ИК точно так же регистрируется в ВИДе как лицо, ведущее хоз.деятельность. Регистрация самозанятым сюда вообще никакого отношения не имеет.
Albina
Albina 07.08.2008 11:47
64739 сообщений на сайте
Nu nezinu, nezinu, Albina Es pirms pāris gadiem kā IK reģistrējos Uzņēmumu reģistrā un VIDā ar jau gatavo apliecību gāju reģistrēties pašnodarbinātas personas statusā, lai maksātu soc. iemaksas. Tātad kā saimnieciskās darbības veicējs es jau biju reģistrējusies Uzņēmumu reģistrā un man nebija atkārtoti jāreģistrējas VIDā.
Azona
Azona 07.08.2008 13:26
39 сообщений на сайте
ИК ir reģistrējams saim-kās darbības veicēja statusā, nevis kā ziedojumu saņēmējs,

un viņam ir pienākums maksāt iin, nevis fiks. iin
Tatjana77
Tatjana77 07.08.2008 13:38
7478 сообщений на сайте
Tatjana77,kā to saprast?Un kāpēc tad saimn.darbības veicējs nevar maksāt fiksēto IIN,ja likumā teikts tieši ka var maksāt fiksēto IIN.Betpar ziedojumu saņēmējiem nemaz neiet runa:-O
Ilma
Ilma 07.08.2008 14:00
30495 сообщений на сайте
Un kāpēc tad saimn.darbības veicējs nevar maksāt fiksēto IIN ?

fiksēto iin IK nevar maksāt
Tatjana77
Tatjana77 07.08.2008 14:58
7478 сообщений на сайте
Var gan:-P Es maksāju ar VID svētību.
Ilma
Ilma 07.08.2008 15:29
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.