Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Компьютерные программы, авторские права и лицензирование
Zalktis - tovar iz3-ej strani v USD - provodka na sklad К списку тем
Alisav 10.08.2008 19:22
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Ответы (8)
Ili idti cerez starpkonts 2699? Nuzno esco i uplacennij avans v usd zacestj.
Alisav 10.08.2008 19:56
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
2131 kontam jābūt noliktavas kontam, lai noliktavā iegrāmatotu kā ienākošā pavadzīme. Zalktis noliktavā ja nemaldos nav iespējas iegrāmatot citā valūtā - var tikai latos. Bet caur rēķiniem - ienākošais rēķins gan var iegrāmatot rēķina valūtā + latos pēc kursa pārrēķina programma, ja kurss ir ievadīts.
Domāju ir iespēja ievadīt rēķinos valūtā + latos kontā teiksim 2110 (kas kontu plānā būtu kā parasts konts) un uztaisīt iekšējo pavadzīmi noliktavā kā ienākošo pavadzīmi, kreditējot 2110, uz kuru būsiet iegrāmatojuši invoice.
Avansa ieskaitam ir atsevišķs grāmatojums jāveic.
Domāju ir iespēja ievadīt rēķinos valūtā + latos kontā teiksim 2110 (kas kontu plānā būtu kā parasts konts) un uztaisīt iekšējo pavadzīmi noliktavā kā ienākošo pavadzīmi, kreditējot 2110, uz kuru būsiet iegrāmatojuši invoice.
Avansa ieskaitam ir atsevišķs grāmatojums jāveic.
Cleo,tātad jūs piedāvājat: 1)izmantojot parasto kontējumu invoice iegrāmātot D2110 (LVL konts, parasts) - K5311 (USD konts, parasts) (jo tieši ar ienākošās pavadzīmes kontēšanu ir problēma - izvēloties noliktavas LVL kontu 2131, programma neļauj likt K5311); 2) D2131 - K2110 - sadale pa preču nosaukumiem ar ienākošo pavadzīmi; 3) avansa ieskaits kā parasti D5311 - K2191? Tātad izeja - starpkonta izmantošana? Pamēģināšu!
Alisav 11.08.2008 10:04
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
1) nē, es piedāvāju caur rēķiniem iegrāmatot invoice abās valūtās.
2) nedomāju, ka kontu 5311 vajadzēja veidot kā USD kontu.
3) D2131 - K2110 - sadale pa preču nosaukumiem ar ienākošo pavadzīmi; - jā, kā iekšējā ienākošā pavadzīme būs.
4) avansa ieskaits kā parasti, nezinot Jūsu kontu plānu un kārtību kā tiek atspoguļoti avansa maksājumi nevarēšu pateikt grāmatojumu.
2) nedomāju, ka kontu 5311 vajadzēja veidot kā USD kontu.
3) D2131 - K2110 - sadale pa preču nosaukumiem ar ienākošo pavadzīmi; - jā, kā iekšējā ienākošā pavadzīme būs.
4) avansa ieskaits kā parasti, nezinot Jūsu kontu plānu un kārtību kā tiek atspoguļoti avansa maksājumi nevarēšu pateikt grāmatojumu.
2) Ja 5311 nav usd konts - tad es invoice usd dolāros vispār nekur nevarēšu ievadīt, 5310 - man ir LVL konts; tāpat kā katrai valūtai savs bankas konts 2620, 2621 u.tml 4) preces apmaksātas 100% avansā usd, kas iegrāmātots uz d2191, tātad kontējums arī būs d5311-k2191.
Plus vēl punktam 4): avanss tika maksāts pēc viena usd kursa, prece atnāca ar citu usd kursu. Tātad avansa kontam valūtu kursu starpības dēļ būs atlikums, kurš ies vai ieņēmumos vai izmaksās.
Plus vēl punktam 4): avanss tika maksāts pēc viena usd kursa, prece atnāca ar citu usd kursu. Tātad avansa kontam valūtu kursu starpības dēļ būs atlikums, kurš ies vai ieņēmumos vai izmaksās.
Alisav 11.08.2008 13:21
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
nu ja gribat tā darīt darat kā gribat.
1) Caur rēķiniem (Rēķinu saraksts ---> jauns rēķins), atver rēķinu, izvēlas ienākošs rēķins, uzliek numuru, izvēlas valūtu USD, ieraksta valūtas kursu uz attiecīgo datumu. Tālāk rindā raksta, kas ir tai invoice- preces nosaukums, daudzums, summa USD. Latu summu pārrēķina automātiski. un Kontējums D 2110 K 5311 (bet nu kā jau minēju 5311 nu nebūt nevajag būt valūtas kontam Zalktī). Rēķinā parādās abas valūtas, virsgrāmatā viss ir latos.
Valūtas kontus veidoju tikai naudas līdzekļu kontiem kase, banka, ja notiek norēķini citā valūtā.
Valūtas kursu starpības dēļ parasti vienmēr rodas atlikumi, kuri attiecīgi nogrāmatojas vai nu ieņēmumos vai izdevumos no valūtas kursu svārstībām.
1) Caur rēķiniem (Rēķinu saraksts ---> jauns rēķins), atver rēķinu, izvēlas ienākošs rēķins, uzliek numuru, izvēlas valūtu USD, ieraksta valūtas kursu uz attiecīgo datumu. Tālāk rindā raksta, kas ir tai invoice- preces nosaukums, daudzums, summa USD. Latu summu pārrēķina automātiski. un Kontējums D 2110 K 5311 (bet nu kā jau minēju 5311 nu nebūt nevajag būt valūtas kontam Zalktī). Rēķinā parādās abas valūtas, virsgrāmatā viss ir latos.
Valūtas kontus veidoju tikai naudas līdzekļu kontiem kase, banka, ja notiek norēķini citā valūtā.
Valūtas kursu starpības dēļ parasti vienmēr rodas atlikumi, kuri attiecīgi nogrāmatojas vai nu ieņēmumos vai izdevumos no valūtas kursu svārstībām.
Paldies, pamēģināšu arī pēc jūsu metodes!!!
Es vadījos no Zakta rokasgrāmatas:
"Valūtu var uzstādīt kases, bankas un parastiem kontiem. Ja konts ir valūtā, tad ar to kontu kontējumi var būt tikai valūtā. Parastiem kontiem valūtā parasti uzliek norēķiniem ar ārvalstu partneriem.
Piemēram:
5310 - Norēķini ar kreditoriem (LVL).
5311 - Norēķini ar ES kreditoriem (EUR)
5312 - Norēķini ar dažādiem kreditoriem (USD)"
5311 izveidoju kā usd kontu, jo piegādātājiem jamaksā noteikta summa dolāros neatkarīgi no valūtas kursa. Gribas šo summu redzēt pārskatos, ko dod Zalktis.
Es vadījos no Zakta rokasgrāmatas:
"Valūtu var uzstādīt kases, bankas un parastiem kontiem. Ja konts ir valūtā, tad ar to kontu kontējumi var būt tikai valūtā. Parastiem kontiem valūtā parasti uzliek norēķiniem ar ārvalstu partneriem.
Piemēram:
5310 - Norēķini ar kreditoriem (LVL).
5311 - Norēķini ar ES kreditoriem (EUR)
5312 - Norēķini ar dažādiem kreditoriem (USD)"
5311 izveidoju kā usd kontu, jo piegādātājiem jamaksā noteikta summa dolāros neatkarīgi no valūtas kursa. Gribas šo summu redzēt pārskatos, ko dod Zalktis.
Alisav 11.08.2008 17:01
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
šo summu manuprāt var redzēt tikai hronoloģiskajā USD valūtā, jo citur būs pārrēķināts jau latos, manuprāt. Iespējams kļūdos, be man to darījumu valūtā nav tik daudz un regulāru, tāpēc atseviškus norēķinu ar ārvalstu partneriem kontus neveidoju, bet gan grāmatoju kā iepriekš rakstīju abās valūtās.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть