Для справки - еще сделки в ЕС.
Или если покупка из ЕС более 7000 лат - kuras veic saimniecisko darbību un kuru preču iegādes ES teritorijā vērtība bez nodokļa kārtējā kalendāra gadā nepārsniedz 7000 latu.
Еще и другие условия имеются, например:
(2) Ja citas dalībvalsts persona iekšzemē neapliekamai personai piegādā preces, kurām Latvijas Republikā tiek piemērots akcīzes nodoklis, tad šai citas dalībvalsts personai pirms darījuma veikšanas jāreģistrējas Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā neatkarīgi no piegādāto akcīzes preču vērtības.
Все перечислить - места не хватает
ES dalībvalstu personu reģistrāciju VID ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā nosaka:
* likuma “Par pievienotās vērtības nodokli” 26. panta otrā līdz astotā daļa;
* Ministru kabineta 2006.gada14.novembra noteikumu Nr.933 “Likuma “Par pievienotās vērtības nodokli” normu piemērošanas kārtība” 322.-328.punkti
ES teritorijā nereģistrētu personu reģistrāciju VID ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā nosaka:
* likuma “Par pievienotās vērtības nodokli” 3.pantadesmitā daļa;
* Ministru kabineta 2006.gada14.novembra noteikumu Nr.933 “Likuma “Par pievienotās vērtības nodokli” normu piemērošanas kārtība” 55.punkts