Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Izdevumi К списку тем

Dacuks1 19.08.2008 19:55
16 сообщений на сайте
16 сообщений на сайте
Ответы (8)
Вообще-то, оплата жилья - это одно, а "ēšanas izmaksas " - это другое. Лучше бы, на мой взгляд, платить суточные и чтобы не было счетов за "ēšanas izmaksas ", так как это могут посчитать персонифицированными расходами, добавить работникам к зарплате и обложить налогами.
Bet kas notiek ja es tos ēšanas rēķinus un čekus laižu kā reprezentācijas izdevumus(60%),vai tā nevar. Man ir iestājies neliels apjukums jo iepriekšējā grāmatvede visu ir aizlaidusi izdevumos un saprotu ka atskaites jālabo. Vai viss labāk ir neuzrādīt tādus izdevumus?

Dacuks1 19.08.2008 20:09
16 сообщений на сайте
16 сообщений на сайте
Лучше бы, конечно, такие расходы ("ēšanas izmaksas ")не показывать. Если можно под репрезентационные расходы, то пробуйте оформить.
Dacuks1
ziņojumu: 7 19.08.2008 19:55
Izdevumi
... ja firmai ir objekts citā pilsētā un ir uzrakstīts rīkojums par srādniekiem kuri tiek norūkoti tur strādāt un pieminēts ka jāatmaksā viesnīcas un ēšanas izmaksas pēc piestādītājiem rēķiniem. ...
---------------------------
Man galvā skraida doma - ka šāds rīkojums būtu uzskatāms par komandējumu.
Un, skatoties pēc tā noformējuma - rīkotos piemērojot attiecīgo kārtību tik lielā mērā cik iespējams...
Parēķinātu tā un šitā pirms izvēlētos 19.08.2008 20:09 minēto variantu.
ziņojumu: 7 19.08.2008 19:55
Izdevumi
... ja firmai ir objekts citā pilsētā un ir uzrakstīts rīkojums par srādniekiem kuri tiek norūkoti tur strādāt un pieminēts ka jāatmaksā viesnīcas un ēšanas izmaksas pēc piestādītājiem rēķiniem. ...
---------------------------
Man galvā skraida doma - ka šāds rīkojums būtu uzskatāms par komandējumu.

Un, skatoties pēc tā noformējuma - rīkotos piemērojot attiecīgo kārtību tik lielā mērā cik iespējams...
Parēķinātu tā un šitā pirms izvēlētos 19.08.2008 20:09 minēto variantu.

Leciigaa 20.08.2008 09:23
2691 сообщение на сайте
2691 сообщение на сайте
Atnāks VIDs uz visus šos ēšanas izdevumus personificēs - apliks ar visiem algas nodokļiem, ka noskan!
Kāda tur reprezentācija!? Domājiet ar galvu līdzi!
Kāda tur reprezentācija!? Domājiet ar galvu līdzi!
Ja ēd kolektīvi katrs ar savu karoti no vienas lielas bļodas, personificēt nevarēs.
Tādā gadījumā atsevišķā kontā, un gada beigās UIN deklarācijā + 15% nodoklis.
Tādā gadījumā atsevišķā kontā, un gada beigās UIN deklarācijā + 15% nodoklis.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть