Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Līzinga saistību pārfinansēšana К списку тем

Līzinga saistību pārfinansēšana
Sakiet, lūdzu, varbūt kads ir sastapies ar tādu lietu, kad tiek veikta līzinga kompaniju maiņa, tas ir, notiek saistību pārfinansēšana. Kā pareizi būtu iegramatot līzinga kompāniju savstarpējo ieskaitu Zalktis?
Tlc
Tlc 19.08.2008 22:49
124 сообщения на сайте

Ответы (5)

Tas būs pārgrāmatojums no viena kreditora uz otru. Vienkārši D 5001 Vecais kreditors K 5002 Jaunais kreditors;-)
Ilma
Ilma 20.08.2008 08:24
30495 сообщений на сайте
To es arī biju jau izdomajusi, bet es nesaprotu sekojošo, Zalktis es to varu izdarīt caur parastu grāmatojumu, piemēram, klientam Hansalīzings lieku D5001, bet ko likt kredītā sim pašam klientam, jo K5002 man jau jābūt piemeram NORD līzings. Varbūt jaizmanto kāds starpkonts, ka man pareizi noņemt saistības vienam klientam un uzlikt citam.
Tlc
Tlc 20.08.2008 09:16
124 сообщения на сайте
Bet tad jau ar šo grāmatojumu jau saistības pārceļas uz otru līzinga devēju.

Tagad stāv kredīts vienam līzinga devējam. Atlikušo nenomaksāto summu ieliek debetā ( debets ar kredītu pirmajam līzinga devējam dzēsīsies) un pārceļ uz otra līzinga devēja kredītu.Kur problēma?
Ilma
Ilma 20.08.2008 12:50
30495 сообщений на сайте
Problēma, ka saistību pārcelšanu Zalktis nevar izdarīt, jo atkārtoju vēlreiz lai programmā veiktu gramatojumu vienam klientam jāliek gan kredīts, gan debets, es nevaru ielikt debetu Hansalīzings un kredītu Nord, jo katrs gramatojums tiek piesaistīts atsevišķam klientam. Bet es jau izdomaju lietot starpkontu, darīšu piemēram ta:

D5140/K5112 klients Hansalīzings- saistības noņēmās

K5140/D5112 klients Nord - saistības ir citai līzinga kompānijai

Konts 5112 noiet pa nullēm

Jo programmā nevar vienkarsi nogrāmatot D5140/K5140, jo tad sanaks, ka es Hansai noņēmu un atkal pieliku, lai veiktu gramatojumu jaliek gan kredīts, gan debets. Tur ta problēma, es domaju, ka programma ir kāds knifiņš, bet redz, ka nav.
Edimax
Edimax 20.08.2008 14:28
46 сообщений на сайте
Ā, tagad sapratu.Arstarpkontu tiešām iznāk labi:-)
Ilma
Ilma 20.08.2008 16:48
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.