Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Līzinga saistību pārfinansēšana К списку тем

Tlc 19.08.2008 22:49
124 сообщения на сайте
124 сообщения на сайте
Ответы (5)
Tas būs pārgrāmatojums no viena kreditora uz otru. Vienkārši D 5001 Vecais kreditors K 5002 Jaunais kreditors;-)
To es arī biju jau izdomajusi, bet es nesaprotu sekojošo, Zalktis es to varu izdarīt caur parastu grāmatojumu, piemēram, klientam Hansalīzings lieku D5001, bet ko likt kredītā sim pašam klientam, jo K5002 man jau jābūt piemeram NORD līzings. Varbūt jaizmanto kāds starpkonts, ka man pareizi noņemt saistības vienam klientam un uzlikt citam.

Tlc 20.08.2008 09:16
124 сообщения на сайте
124 сообщения на сайте
Bet tad jau ar šo grāmatojumu jau saistības pārceļas uz otru līzinga devēju.
Tagad stāv kredīts vienam līzinga devējam. Atlikušo nenomaksāto summu ieliek debetā ( debets ar kredītu pirmajam līzinga devējam dzēsīsies) un pārceļ uz otra līzinga devēja kredītu.Kur problēma?
Tagad stāv kredīts vienam līzinga devējam. Atlikušo nenomaksāto summu ieliek debetā ( debets ar kredītu pirmajam līzinga devējam dzēsīsies) un pārceļ uz otra līzinga devēja kredītu.Kur problēma?
Problēma, ka saistību pārcelšanu Zalktis nevar izdarīt, jo atkārtoju vēlreiz lai programmā veiktu gramatojumu vienam klientam jāliek gan kredīts, gan debets, es nevaru ielikt debetu Hansalīzings un kredītu Nord, jo katrs gramatojums tiek piesaistīts atsevišķam klientam. Bet es jau izdomaju lietot starpkontu, darīšu piemēram ta:
D5140/K5112 klients Hansalīzings- saistības noņēmās
K5140/D5112 klients Nord - saistības ir citai līzinga kompānijai
Konts 5112 noiet pa nullēm
Jo programmā nevar vienkarsi nogrāmatot D5140/K5140, jo tad sanaks, ka es Hansai noņēmu un atkal pieliku, lai veiktu gramatojumu jaliek gan kredīts, gan debets. Tur ta problēma, es domaju, ka programma ir kāds knifiņš, bet redz, ka nav.
D5140/K5112 klients Hansalīzings- saistības noņēmās
K5140/D5112 klients Nord - saistības ir citai līzinga kompānijai
Konts 5112 noiet pa nullēm
Jo programmā nevar vienkarsi nogrāmatot D5140/K5140, jo tad sanaks, ka es Hansai noņēmu un atkal pieliku, lai veiktu gramatojumu jaliek gan kredīts, gan debets. Tur ta problēma, es domaju, ka programma ir kāds knifiņš, bet redz, ka nav.
Ā, tagad sapratu.Arstarpkontu tiešām iznāk labi:-)
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть