Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN par saņemtājiem no ES precēm К списку тем

PVN par saņemtājiem no ES precēm
Labdien,

Palidziet, lūdzu, tikt skaidrībā:

Latvijas uzņēmums (nav PVN maksātājs uz to brīdi) saņemis preci no ES (ir PVN maksātājs). Cik es saprotu Latvijas uzņēmumam nav jāuztraucas par PVN (vienīgais reversu nevaram piemērot), BET JAUTĀJUMS IR TĀDS:

Ja invoisā nav uzradīta informācija, kā šī prece ir ar nodokli jau iekšā, kā tad rikoties? ES uzņēmums cik es varu saprast piemēroja 0% likmi un tagad VID no mums prasā atskaitīties par šiem darījumiem, bet es nevaru saprast vai dokumentos ir pareiza informācija:(. Vai nevarētu būt tā, kā mums vajadzēs samaksāt par to preci vēl papildus PVN??? Viss sajuka galvā!:(

Piezvanīju uz VIDu - neko nevarēja man atbildēt (viņiem visi ir atvalinājumos)!

Pateicos par jebkuriem komentāriem.
Natalkan
Natalkan 20.08.2008 13:47
212 сообщений на сайте

Ответы (2)

30. pants. Kārtība, kādā aprēķināms un maksājams nodoklis par preču iegādi Eiropas Savienības teritorijā

(2) Ja neapliekamā persona veic preču iegādi Eiropas Savienības teritorijā, tā nodokli neaprēķina un valsts budžetā nemaksā līdz šā likuma 26.pantapirmajā daļā minētā reģistrācijas sliekšņa sasniegšanai.

(3) Ja neapliekamā juridiskā persona vai fiziskā persona, kas veic saimniecisko darbību, ir sasniegusi šā likuma 26.pantapirmajā daļā minēto reģistrācijas slieksni, tad tā pēc reģistrācijas Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā par preču iegādi Eiropas Savienības teritorijā aprēķina un maksā valsts budžetā nodokli, piemērojot šim darījumam atbilstošo nodokļa likmi saskaņā ar šā likuma 5.pantapirmo vai trešo daļu.
Tt7
Tt7 20.08.2008 13:51
37863 сообщения на сайте
ВИД не имеет права у вас требовать оплаты этого налога, если это не новое авто, потому что вы на момент его преобретения не являлись плательщиком. Проблемы будут у вашего пратнёра в ЕС, это он необоснованно применил 0% ставку, за что и должен отвечать сам.
Tt7
Tt7 20.08.2008 13:55
37863 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.