Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
DD sociālā nodokļa pārmaksa К списку тем
DD sociālā nodokļa pārmaksa
Saņēmu no VID vēstuli, ka mūsu uzņēmumam ir izveidojusies VSA obl.iemaksupārmaksa par 2006. un 2007.gadu Cik saprotu, tāpēc, ka daži darbinieki strādā vairākās vietās un kopā par gadu viņu ienākimi pārsniedz summu, no kuras vairs nemaksā VSAOI. Kā man grāmatot šo pārmaksu? Uz ārkārtas ieņēmumiem un 5722? Tekošā gada izdevumus es taču nevaru samazināt, jo runa iet par iepriekšējiem gadiem? Un vai pietiek ar vienu grāmatojumu 8.. un 5722, vai jālaiž caur 237..???
Ответы (11)
Если я правильно поняла - то вы можете не платить налог пока не погасится переплата
pietiek ar vienu grāmatojumu 8.. un 5722
kāpēc vispār jāgrāmato uz 8..? jūs jau vienreiz šīs summas esat grāmatojusi uz izdevumiem? Pēc manām domām- vienkārši pārgrāmatot uz citu nodokli un tādejādi segt citu nodokļu parādus. Un teorētiski arī VID vajadzēja piedāvāt šo variantu!
Lindah, вы бы вопрос внимательно прочитали.
Д5722 К8...
Потом можно делать что угодно, не платить или перекидывать.
И я невнимательно читала:-(
Безобразие, совершенно голова не работает:-@
VID vēstulē ir rakstīts, ka summa ir ieskaitīta nākamo periodu VSAOI segšanai. Tas ir skaidrs, ka nemaksāju kamēr nenosegsies summa. Mani vairāk grāmatojumi interesēja. Vai jāliek uz ārkārtas ieņēmumiem D 5722 K 8...), jo cik esmu dzirdējusi, pēdējā laikā zverinātie revidenti par automašīnas avāriju neuzskata par ārkārtas situāciju..
А кто сказал, что это ārkārtas ieņēmumiem? Это просто прочие доходы
Viss kārtībā- piektdiena.:)pareizi vien ir D 5722 k 8...
Runājot par revidentiem- tas tāpēc, ka pērkot polisi, jūs savā ziņā tā kā jau paredzat iespējamās izmaksas.untāpēc tas nav ārkārtas.
Es par šīm pārmaksām samazināju ar saimniecisko darbību nesaistītos izdevumus. K8... D5..., jo neatiecas uz pārskata perioda saimniecisko darbību.
Лучше всё же в Прочие доходы поставить
Закрыть
Краткое описание нарушения