Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Tildes Jumis kontēšanas veidnes noliktavā. К списку тем
Tildes Jumis kontēšanas veidnes noliktavā.
Маленький опрос - кто как производит списание проданных товаров?
Я, например, накладные провожу как доход, а материалы списываю раз в месяц.
А тут подумала, правильнее наверное дополнительной проводкой uzskaites vērtību тоже списывать по каждой накладной?
Если вы поняли о чем это я - моргните два раза
Ответы (11)
Nu, ja sapratat, tad var kautko ar pateikt.
Kā teiksim Jūms ar tiem noliktavas kontējumiem notiek?
tajā pašā veidnē, kur Jūs uzrādiet realizāciju, ielieciet papildus kontējumu "Dokumentu summa uzskaites vērtībā", bet vienīgi ķeksi neielieciet, lai fin.dokā to summu neieskaita kopsummā!
man ir trīs vienā!
realizācija
PVN
norakstīšana
Jā, to es saprotu, bet, vai tas ir ērti, varbūt kautkādas niances ir, par ko es nepadomāju... (gatavojos 2009 gadam)
atkal nokavēju ar jautājumu
Laikam es arī tā uztaisīšu sev.
ko es sakarā ar to uzgāju! tā kā pati arī kārpos pa noliktavu, tad visprecīzākie dati ir tad, kad veido pārdošanas PZ noraksta "preci pret preci" norādu no kura iepirkšanas dokumenta konkrēto preci norakstīt
bet Jumī ir "FIFO" metode! ja izstrādātāji nav nekoo mainījuši noliktavas uzskatē (tagad to lietoju mazāk), tad ir jāievēro dokumentu apstiprināšanas un kontēšanas datumi, lai viss būtu secīgi, ieteikumam neatkontēt nokontētos dokumetus!, bet ja ir nepieciešams atkontēt, tad visus pēc kārtas līdz tam datumam ar kuru ir ieviesusies kļūda
ja to visu pieskata un secīgi apstiprina un nokontē PZ, tad atlikumi ir korekti!
PZ kontēju tikai reiz mēnesī - pec atlikumu pārbaudes (nevaru to nosaukt par inventūru, bet pēc būtības šī pārbaude ir tada neliela inventūra - fin datu salīdzināšana ar noliktavas reāliem atlikumiem) un līdz ar to atkontēt dokumentus nācas arvien rētāk, bet, tomēr dažreiz atkontēšana ir nepieciešama.
Paldies par padomu. Ja kaut kas vēl ienāks pratā, tad labprāt izlasīšu par Jumja lietošanas pieredzi.
Es daudzas lietas uzskaitu caur noliktavu, bieži par to esmu rakstījusi - biroja preces, degvielu (pēc EKA čekiem), nākamo periodu izdevumus... Tātad - pilnīgi visas pavadzīmes, lai nav jātaisa papildus pz reģ.žurnāls.
Norakstu kā Larao teica "preci pret preci", tad vienmēr ir recīzi atlikumi.
Bet, piemēram, biroja preces esmu nārādījusi kā "pakalpojums", tad par norakstīšanu vispār nav jāuztraucas
Закрыть
Краткое описание нарушения