Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Auto pārdošana
Lūdzu palīdzību..Pirmo reizi saskaros ar šādu gadījumu. Firma pārdod automašīnu fiziskai personai,kura it kā aizdeva naudu šī auto iegādei.Auto sākuma cena bija 10739.40 3 gadu nolietojums kopā 4653.74 Pārdod par 1000+18%=1180. Kādas summas man ir jāgrāmato? Aizgāja šībers...
Liels paldies!
Ответы (9)
Nevajag visu putrot vienā katlā...
Fiz.personaaizdeva naudu firmai - viens darījums;
Firma nopirka a/m savas saimniecības darbības veikšanai - otrais darījums;
Firma pārdeva a/m fiz.personai- trešais darījums.
А вы всем по таким ценам машинки продаёте, в шесть раз ниже остаточной?:-)
To saprotu. Pirmie divi darījumi man ir skaidri,tur viss Ok.Navskaidrības ar trešo-auto pārdošanu.....
Ja aizdevusi naudu ( nevis it kā bet īstenībā) tad aizdevums ir iegrāmatots K5XXX. Ja tā tad dzēšas D 5XXX K 2310 ( 1180) Bet atlikusī summa ja paliek uz K 5XXX ir jāatgriež naudā. Ja nav aizdevums iegrāmatots, tad nekā tad parasta realizācija un noraksta A/M neamortizēto daļu uz zaudējumiem, kas šajā gadījumā sanāk palieli ( 10739 - 4654).Jāprot tad pamatot kāpēc pārdevāt tik lēti( ar it kā aizdevumu to nevarēsiet pamatot).Ja nevarēsiet pamatot PVN jāuzskaita no tirgus vērtības.
Nav skaidrības ar trešo-auto pārdošanu.....
Kas tad tur neskaidrs - parasta realizācija, tikai tas ko jau teicu par tirgus cenu.
А что там непонятного? Делаете зачёт по оплате, этот физик не будет вам оплачивать эту машину фактически, вы ему должны, он вам, вот и заключите с ним соглашение о взаимозачёте.
Jāprot tad pamatot kāpēc pārdevāt tik lēti( ar it kā aizdevumu to nevarēsiet pamatot).
Краткое описание нарушения