Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN pirms un pēc reģsitrēšanās К списку тем

PVN pirms un pēc reģsitrēšanās
Lūdzu palīdziet saprast kā rīkoties šādā situācijā.

Juridiska persona reģostrējas kā PVN maksātājs 9. septembrī. 8. septembrī noslēgts līgums par pakalpojumu sniegšanu citai juridiskai personai (PVN nemaksātājam) un izrakstīts avansa rēķins, kurā PVN nav uzrādīts, avanss 8. septembrī arī saņemts. Pēc reģistrācijas uzņēmums sāk iepirkt nepieciešamās lietas pakalpojuma sniegšanai un vēlāk arī tiks izrakstīts rēķins par izpildītajiem darbiem.

Cik es saprotu, par iepirktajiem materiāliem var atskaitīt priekšnodokli un vēlāk izrakstītajā rēķinā jāiekļauj PVN, ko maksāt budžetā, bet kā lai rīkojas ar saņemto avansu? Vai drīkst gala rēķinā PVN norādīt par visu līguma summu un atskaitīt avansu, tam nenorādot PVN?
Ilze.dz
Ilze.dz 09.09.2008 10:29
123 сообщения на сайте

Ответы (3)

Вы абсолютно правильно пишете. В окончательном счете: полная сумма услуги, Пвн с этой суммы, аванс со знаком минус (не выделяя ПВН, т.к. на момент получения Вы еще не были плательщиками ПВН).
Martinas
Martinas 09.09.2008 10:37
38532 сообщения на сайте
PVN var atskaitīt- skat. PVN likumu par priekšn.atskaitīšanu pirmajā dekl.

Rēķinā jāuzskaita PVN, bet avansa rēķins paliek bez PVN un dzēš ar samaksāto avansu visu izrakstīto rēķinu( tikai rēķinam tad PVN jāizdala no avansa summas lai dzēstos). Tā domāju.
Ilma
Ilma 09.09.2008 10:37
30495 сообщений на сайте
Paldies.
Ilze.dz
Ilze.dz 09.09.2008 12:36
123 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.