Добро пожаловать в новый VGK. Сайт обновился: вход, пароль и абонемент — прежние. Что изменилось

izstade_Igaunijā

К списку тем
GnuuuОтветы: 151
Первое сообщение
Sakiet, lūdzu, saņemot rēķinu no Igaunijas par dalību izstādē - kas notiek ar PVNu? Igaunijas uzņēmums ir PVN maksātājs.

Ответы 16

IlmaОтветы: 30 495Получено «Спасибо»: 371
#1
Kādu rēķinu tad Igaunijas firma Jums izrakstīja? Domājams ar savas valsts PVN. Tad visa summa uz izdevumiem kopā ar PVN un deklarācijā nekas neparādās;-)
GnuuuОтветы: 151
#2
nē, tur ierakstīts PVN 18%, bet nekāda summa neparādās 🙁
IlmaОтветы: 30 495Получено «Спасибо»: 371
#3
Tas ir dīvaini pēc analoģijas ar mūsu likumdošanu viņam vajadzēja savas valsts PVN rakstīt. Bet kas viņu zina kādi tur viņiem tie likumi.Un kāpēc tas 18% bez summas;-) Varbūt kāds ko pateiks gudrāku.
GnuuuОтветы: 151
#4
a nav tā, ka mums jāmaksā PVN 18%? - pakalpojums sniegts pēc saņēmēja juridiskās adreses 😐 - tikai, vai izstāde skaitās pie šāda veida pakalpojumiem?
Irena22Ответы: 42 998Получено «Спасибо»: 63
#5
Прочитайте про место оказания услуги, если не ошибаюсь, ст 4 п.7 закона об НДС. Я считаю выставку рекламным мероприятием.
GnuuuОтветы: 151
#6
es izlasīju, bet tik un tā nesaprotu, vai tur ietilpst izstādes?
CeriseОтветы: 1 426Получено «Спасибо»: 4
#7
Gnuuu, vai Jūs samaksājāt dalības maksu?

Tad:

2. Likuma normas nepiemēro:

2.1. līgumsodiem, drošības naudai, rokas naudai, biedru naudai, apdro¬šināšanas sabiedrību izmaksātajai atlīdzībai par apdrošināšanas gadījumu, pasākumu dalības maksai un izdevumu kompensāciju maksai, kas nav atlīdzība par preču piegādi vai pakalpojumu sniegšanu

MK noteikumi Nr.933

http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/mk%20noteikumi/pvn/pvn_14112006_nr.933.doc
MaijaОтветы: 28 223Получено «Спасибо»: 551
#8
Для начала эстонцы должны вам выписать нормальный налоговый счет, где отдельно будет указана ставка и сумма НДС.

То, что для получателя услуга рекламная, еще не значит, что она рекламная для исполнителя. Эстонцы никого не рекламируют. Они сдают в аренду стенд, мебель, печатают буклеты, обеспечивают охрану экспонатов. К этим услугам ч. 7 ст. 4 отношения не имеет. Подробнее надо читать в договоре, что вы от них получаете.
GnuuuОтветы: 151
#9
Rēķinā rakstīts dalības maksa (paldies, Cerise :)) un "ready-made" stends.
CeriseОтветы: 1 426Получено «Спасибо»: 4
#10
Manuprāt, stendu gan varētu uzskatīt par reklāmu...
MaijaОтветы: 28 223Получено «Спасибо»: 551
#11
На выставках "ready-made" stends - это обычно не рекламный стенд, а огороженный ригипсом загон со столом и парой стульев, где участник сам размещает свою композицию.
Irena22Ответы: 42 998Получено «Спасибо»: 63
#12
Май, ну ты скажешь: загон... 😎
CeriseОтветы: 1 426Получено «Спасибо»: 4
#13
А, тогда не реклама 🙂
GnuuuОтветы: 151
#14
paldies vislielākais visiem 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
IlmaОтветы: 30 495Получено «Спасибо»: 371
#15
Gnuu un kāds tad ir Jūsu gala secinājums? Kā ar to Pvn? Ko darīsiet?
GnuuuОтветы: 151
#16
neparādīšu PVN deklarācijā vai varbūt es tomēr ne tā sapratu 😖 ?

Хотите ответить или спросить?

Читать форум могут все. Чтобы ответить или спросить, войдите в свой аккаунт.