Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Čeki
Sveiki,
Padalieties lūdzu ar informāciju un pieredzi
Kad notikaizmaiņas PVN likumā par to, ka uz čekiem arī zem 20 Ls ir jābūt iesistiem uzņēmuma rekvizītiem? Nu vairs nevar iztikt ar zīmogu un parakstu?
Ответы (30)
Sondoors, там написано про штамп ПРОДАВЦА, а про штамп покупателя нету ни слова.
Nu es to iedomājos tā - man ir čeks, kurš ir apstiprināts ar pārdevēja zīmogu(kā parasti), es uzspiežu pircēja rekvizītu zīmogu, kā grāmatvedis.
Labi, labi viss kārtībā, Sondoors.
Sondoors, да свои резвизиты хоть арабской вязью вписывайте, главное, что бы они былиLOL
ja EKA dod iespēju iedrukāt pircēja rekvizītus, tad ļoti vēlams to iespēju izmantot arī čekiem zem 20 latiem, tad nebūs jāsauc palīgā forums un jāspiež zīmogi (likumā gan minēts ir spiedogs nevis zīmogs).
"Spiedogs - no gumijas, kaučuka, polistirola vai cita materiāla izgatavots priekšmets, ar kuru uz dokumenta rada attēlu teksta vai zīmējuma veidā." - tas laikam nozīmē, ka es varu izmantot arī uzņēmuma rekvizītu spiedogu, lai nav ar roku uz čeka jāraksta. Vai ne?
Es uzsveru - rekvizītu spiedogu, nevis zīmogu, kam jāsatur organizācijas emblēma. Es pareizi saprotu?
(8) Ja kases čeks ir izsniegts par darījumu, kura vērtība bez nodokļa ir mazāka par 20 latiem un tajā nav ietverta šā panta sestās daļas 2.punktā minētā informācija, kases čeks izmantojams par nodokļa rēķinu, ja tajā ir ierakstīts preču (pakalpojumu) saņēmēja nosaukums (fiziskajai personai — vārds, uzvārds), juridiskā adrese (fiziskajai personai — deklarētā dzīvesvieta) un Valsts ieņēmumu dienesta piešķirtais ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas reģistrācijas numurs. Ierakstu preču piegādātājs (pakalpojumu sniedzējs) izdara čeka virspusē vai otrā pusē, apliecinot ierakstu ar parakstu un spiedogu.
Un vēl ir arī šie MK noteikumi Nr. 282, (kas attiecas laikam uz visiem pārējiem čekiem)
56. Ja kases čekā vai šo noteikumu 70.3.apakšpunktā un 71.punktā minētajā kārtībā izsniegtajā dokumentā nav norādīti visi likumā "Par grāmatvedību" un likumā "Par pievienotās vērtības nodokli" noteiktie rekvizīti, lietotājs pēc darījuma partnera pieprasījuma izsniedz saskaņā ar minētajiem likumiem noformētu attaisnojuma dokumentu (kvīti), kurā papildus citiem attiecīgajos likumos noteiktajiem rekvizītiem norāda kases čeka datumu un numuru, vai izdara papildu ierakstu kases čekā, norādot nepieciešamos rekvizītus un ierakstu veikušās personas uzvārdu un ierakstu apliecinot ar parakstu un spiedogu, kurā norādīts lietotāja nosaukums, nodokļu maksātāja reģistrācijas kods un juridiskā adrese. Kases čeku izmanto par pievienotās vērtības nodokļa rēķinu likumā "Par pievienotās vērtības nodokli" noteiktajā kārtībā.
protams rekvizītu spiedogs.
Закрыть
Краткое описание нарушения