Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

pašnodarbināts un apgādājamie К списку тем

pašnodarbināts un apgādājamie
Vīram kā pašnodarbinātam izrādās iepreiksējā gada ienākuimi ir bijušilielāki par 10 000 LVL. Nu ir uzrēķināts pvn, arī par šo gadu. Tagad esam parādos līdz 2000 LVL. Jautājumi šādi:

1) Esmu dekrēa atvaļinājmā no gada sākuma, taču attapāmies mani un mazo uzrakstīt vīram kā apgādājamos tikai mēnesi iepriekš. Vai varam veikt kaut kādu korekciju, jo reāli bijam apgādājami jau no gada sākuma. Ja būtu tāda iespēja, vsi nodokļi, tai skaitā arī pvn, kaut mazliet samazinātos.

2) ar 'do mēnesi vīrs sāk strādāt algotu darbu, tācu paralēli turpina būt pašnodarbināts (papildus ienākumi). Vai izdevumi, kas it kā varētu būt saistīti ar pašnodarbinātību turpmākajos mēnešos arī var tikt iesniegti pie VID atskaitēm, ja aŗi ienākumi kā pašnodarbinātam nav? Respektīvi, ir izdevumi, bet nav ienākumi... vai tā drīkst būt? Domāju, varbūt tad var kaut ko no parādiem samazināt?

3) vai ir kādas citas iespējas?
Iilonciks
Iilonciks 18.10.2008 14:53
10 сообщений на сайте

Ответы (7)

1) PVN nav nekāda sakara ar apgādībā esošām personām; bet piekš IIN atvieglojumiem tas gan ir būtiski;

2) nav ieņēmumu - nav izdevumu. Loģiski?

3) lai grāmatvedības uzskaiti jums sakārto diplomēts grāmatvedis. Nebūs lieku pārsteigumu.
Andaz
Andaz 18.10.2008 14:57
27892 сообщения на сайте
Esmu dekrēa atvaļinājmā no gada sākuma, taču attapāmies mani un mazo uzrakstīt vīram kā apgādājamos tikai mēnesi iepriekš. Vai varam veikt kaut kādu korekciju, jo reāli bijam apgādājami jau no gada sākuma.

-VID parasti piereģistrē apgādājamos arī atpakaļejoši no faktiskā apg.iestāšanās brīža. Jums vajadzēja to tā arī nokārtot VID/ varbūt var vēl VID koriģēt savu ierakstu/ tad protams var rasties IIN pārmksa kuru saņems no budžeta atpakaļ un varēs iemaksāt PVN parāda dzēšanai. Tikai parasti tās nav nekādas dižās summas.
Ilma
Ilma 18.10.2008 15:36
30495 сообщений на сайте
PVN parāds radās tā dēl, ka diplomētais grāmatvedis neinformēja katru mēnesi par to, ka ir iesniedzis koriģētu atskaiti VIDā, kurā ir lielākas summas, nekā pirmajā atskaitē, kuru uzrādīja vīram. Paviršība vai nolaidība, nezinu. Lai vai kā, līgums nu ir lauzts un mēģinām paši ieurbties atskaitēs, lai saprastu, kāpēc parāds radies. Saprātām, ka gan parāds, gan nu jau nokavējuma naudas uzrēķins ir radies mana vīra neinforētības dēļ. Viņš godīgi nomaksāja visas summas, ko grāmatvede bija uzrādījusi... ko jūs ieteiktu mums darīt?
Iilonciks
Iilonciks 18.10.2008 18:24
10 сообщений на сайте
выгнать буха.для начала.все проверить. если получится, что платить надо- то платить.
Tatjana20
Tatjana20 18.10.2008 18:31
1635 сообщений на сайте
Cik pēc iepriekšējā topika saprotu, ka Jums bija EDS pieslēgums, vajadzēja arī pašam to aplūkot un kontrolēt drusku. EDS viss labi redzams.
Ilma
Ilma 18.10.2008 18:40
30495 сообщений на сайте
Vīram kā pašnodarbinātam izrādās iepreikšējā gada ienākuimi ir bijušilielāki par 10 000 LVL. Nu ir uzrēķināts pvn, arī par šo gadu. Tagad esam parādos līdz 2000 LVL. Jautājumi šādi:

PVN parāds radās tā dēl, ka diplomētais grāmatvedis neinformēja katru mēnesi par to, ka ir iesniedzis koriģētu atskaiti VIDā, kurā ir lielākas summas, nekā pirmajā atskaitē, kuru uzrādīja vīram

Man arī jautājums- kādas atskaites tad katru mēnesi pašnodarbinātā poersona PVN nemaksātāja sniedz VID????

Šis fakts noteikti izlīda pie gada IIN deklarācijas iesniegšanas. un apstrādes VID beigšanas- kopējie 2007 gada ieņēmumi no saimnieciskās darbības pārsniedza 10000 Ls . Jeb VID apkopojuot ziņas ko saņem no naudas izmaksātājiem.

Pašnodarbinātās personas PVN nemaksātājas veic ieņēmumu izdevumu hronoloģisko uzskaiti pēc kases principa un atskates VID iesniedz sekojoši:

pašnodarbinātā sociālā nodokļa aprēķins reizi ceturksnī- samksa līdz nākoša mēneša 15 datumam

Gada IIN deklarācija par iepriekšejo gadu līdz nākoša gada 01 aprīlim,

Kur te katru mēnesi atskaites kuras tika koriģētas???

Guntagermane
Guntagermane 18.10.2008 20:46
1303 сообщения на сайте
Teicu jau - nelauziet galvu!

Es personīgi neticu nevienam vārdam, kas tur rakstīts. Viss ir pavisam citādi.
Aivars007
Aivars007 18.10.2008 21:25
26984 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.