Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Strīds par rubli! Atkālju diskusiju par bijušu tēmu К списку тем
Strīds par rubli! Atkālju diskusiju par bijušu tēmu
Lūdzu jau iepriekš, neatsaukties, kam ir slinkums pateikt kaut ko sakarīgu! Būšu ļoti pateicīga
Zinu, ka ir bijis, bet nu tomēr gribu strīdēties ar VID, bet lai to darītu vajag likuma pantus!
Piemērs!
Aprēķinu atvaļinājuma naudu 28.11 par periodu 28.11.2008 - 15.01.2009, darbiniekam pienākas
kā man būt ar meapliekamo minimumu, ja MK noteikumi par 2009 gadu stājas spēkā tikai ar 01.01.2009
Ответы (72)
un vēl pie reizes,
MK noteikumos ir teikts, ka ir GADA neapliekamais minimums un ir MĒNEŠA neapliekamais minimums, tad kas nosaka to, ka rēķinot atvaļinājuma naudu par nākamo mēnesi es drīkstu piemērot nākamā mēneša minimumu?
es vienkārši saņēmu arbildi un gribu dzirdēt Jūsu viedokli par šo tēmu
С нового года будет новый минимум.
Пока у вас только аванс. Окончательный расчет за январь сделаете в январе, куда войдет январский отпуск, зарплата и ко всему примените январский минимум.
MK noteikumi par 2009 gadu stājas spēkā tikai ar 01.01.2009, t.i. = par darba algu, kas attiecināma uz periodu sākot ar 01.01.2009.
Galu galā - varat piemērot to pie galīgā d9a aprēķina par 01.2009.
Kur suns ta aprakts?
suns ir aprakts noteikumos, kur ir teikts ka ir mēneša minimums, bet man aprēķins ir par 3 mēnešiem!!!!!
Maija
tad aprēķinot avansu man arī ir jāpiemēro minimms????? Jebkuru avansu
piedodiet uzreiz vienkārši sirds sāp
Nu tā gan Maija neteica....
piedodiet uzreiz vienkārši sirds sāp
-----
Par ko īsti ?!
es vienkārši jautāju! ja atvaļinājuma nauda ir avanss, tad kāpēc aprēķinot parasto avansu tā nedara?
es jau neko, bet.....
vienreiz un par visām reizēm un tā līdz galam!
lūdzu pamatojiet ar likumu vai MK
par atbildi no FM, kas pēc manām domām ir bezjēdzīga, par to bišķu vēlāk
bet man aprēķins ir par 3 mēnešiem!!!!!
И что? Ну так и начисляйте, за ноябрь-декабрь применяете старый минимум, за январь новый, чего убиваться то?В январе же у него ещё и алга будет с 16-го числа, вот всё вместе и посчитаете.
Bet Maija Jums atbildēja ļoti precīzi.
Pašos pamatos - atvaļinājuma nauda, manuprāt, nav nekādi savienojama ar jēdzienu *avanss*.
Ne pēc viena uzskaites veida - ne grāmatvediski, ne pēc darba laika uzskaites principa.
Larao, а авансом это считается потому, что вы выплачиваете отпускные работнику ДО начала его отпуска, а не ПОСЛЕ того как.
Tas gan nav nekur teikts. Vismaz neatceros.
Bet kuros noteikumos ir teikts, ka es varu piemērot minimumu nākamajiem mēnešiem
un kas notiek tajā brīdī, ja man tas darbinieks pieņemsim decembra vīdū uzraksta atlūgumu un aiziet no darba?
tad viņam, jaunajā darba vietā arī piemēros minimumu
un saņemot paziņojumu par IIN no abiem uzņēmumiem aizies uz VID un prasīt IIN atmaksu un rezultātā viņam būs jāpiemaksā IIN valstij
kā Jūs domājiet kas būs vainīgs?
Nu jau gan viss vienā čupā samests krustu krustām.....
kāpēc viss ir loģiski!
aprēkinu atvaļinājuma naudu no 28.11.2008 - 15.01.2009 piemēroju minimumu!
darbinieks uzraksta atlūgumu 08.12.2008 un aiziet
jaunajā darba vietā aprēķina algu no 09.12.2008 un piemēro minimumu, kas uzņēmumam tam aizliedz
darbinieks skrājis ataisnotos izdevumus un iesniedz gada dekalrāciju! un dabon piemaksāt IIN valstij!
ar cipariem nepamatošu!
un kas notiek tajā brīdī, ja man tas darbinieks pieņemsim decembra vīdū uzraksta atlūgumu un aiziet no darba?
А понятие перерасчёта Вам знакомо?
Закрыть
Краткое описание нарушения