Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN 18% vai 5%
Labdien,lūdzu paskaidrojiet darījums: mācību materiālu, standartu, veidlapu un informatīvo materiālu izdošana ir apliekama ar PVN 18% vai...?
Ответы (13)
ir tāds likums "Par PVN". Tur ir dažādi panti - gan ko ar 18%, gan ko ar 5% apliek paskaidrots. Un vēl papildus MK noteikumi.
Vai kas tiešam saskaras ar tadiem darījumiem un var pareizi atbildet?
Un kā jūs, likumdošanu neizlasījusi, zināsies, ka atbilde ir pareiza?
Es izlasījusi un arī zvanīju VID.
Tātad VID nevarēja atbildēt, bet šeit sniegtā atbilde būs tā pareizā?
Es šeit meklēju atbildi no grāmatveža, kas strāda šajā jomā.
Visi grāmatveži šeit lasa likumus, Amda jau pateica, kurā likumā tas rakstīts. Likumam ir arī MK noteikumi ar daudzu likuma pantu izskaidrojumiem. Izlasiet šos dokumentus, un būs Jums atbildes.
Jā jums nav ko konkreti pateikt, tad, var būt atstasiet iespēju man palīdzet citiem.
Es domāju, ka vismaz 30%, ja ne visi 40%. Kurš dos vairāk?
Paldies, Tt7 par materiāliem.Man arī grībetos piemērot 5%, bet VID pateica, kā likumā nav atsevišķi atrunāts par mācību materiāliem un veidlapam un jāpiemero 18%.
Ну если nav atsevišķi atrunāts, то Вы полагаете, что здесь Вам разрешат применить 5%?

Я разрешаю, мне по барабану.
Закрыть
Краткое описание нарушения