Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN par celtniecības projektēšanas darbiem К списку тем

PVN par celtniecības projektēšanas darbiem
Situācija sekojoša:projektēšanas līgumā darbu apmaksa sadalīta pa etapiem. Viss skaidrs ar avansa maksājumu-tur PVN budžetā maksājams pēc avansa saņemšanas(esam Izpildītāji ).Par nākošiem etapiem ir darbu pieņemšanas -nodošanas akti, tātad pēc PVN likuma 8. panta II daļas PVN būtu maksājams pēc darbu izpildes un rēķina izrakstīšanas, lai arī nauda par pakalpojumu vēl nav saņemta. Vai ir vēl kāds variants, kā PVN maksāt, piemēram, visa līguma izpildīšanas brīdī, uzskatot atsevišķos etapus arī par avansa maksājumiem, vai starpmāksājumiem, ja to atrunātu savā metodikā ? Problēma vistiešākajā veidā saistīta ar patreizējo ekonomisko situāciju, kad pasūtītājs laikā nespēj apmaksāt rēķinus, bet nodolis budžetā jāmaksā tik un tā. Lūdzu , padalieties savā pieredzē !
Inarina77
Inarina77 10.11.2008 21:45
46 сообщений на сайте

Ответы (6)

Pvn piemerošanu skaidri noteikts likumā. Tāpēc metodikā Jūs nevarāt rakstīt pretējo. Likums nedod Jums tiesības izvelēt piemēroto variantu.

Bet ekonomiskā situācija tagad visiem sliktā, ne tikai Jums. Un vispirms Valsts budžetam.........
Julijatim
Julijatim 10.11.2008 22:15
8799 сообщений на сайте
Tas jā, protams. Bet man vairāk velk uz to, vai līgumos, kaut vai turpmākajos, drīkstētu visus šos maksājumus katrā etapā uzskatīt par avansa maksājumiem ( tad PVN maksājams no saņemtas naudas )un galu galā padarīto darbu aktu taisīt tikai visa līguma pabeigšanas brīdī, tad nu vairs no tā neizsprukt...
Inarina77
Inarina77 10.11.2008 22:28
46 сообщений на сайте
Var jau rakstīt katru reizi tik avansa maksājumu rēķinus, tik atceraties pie GP sastādīšanas, ja nav ieņēmumu nav ar izdevumu.
Dimma
Dimma 10.11.2008 23:33
1727 сообщений на сайте
Skatos, ka autorei patīk murzīties lietās, par kuru kopainu pilnīga priekštata nav. Saprotu, ka lietas uzņ. tiek kārtotas korekti. Yāpēc - ne Jums jaukties šobrīd darbu organizācijā...
Leciigaa
Leciigaa 11.11.2008 10:06
2691 сообщение на сайте
Un tomēr...No manis prasa pareizu nodokļu uzskaiti, un visu , kas ar to saistīts.
Inarina77
Inarina77 11.11.2008 12:26
46 сообщений на сайте
(1.6) Nodokli par piegādātajām precēm vai sniegtajiem pakalpojumiem maksā valsts budžetā par to taksācijas periodu, kad nosūtītas preces vai sniegts pakalpojums un izrakstīts nodokļa rēķins vai saņemts avanss saskaņā ar rēķinu.

Вот и учитывайте согласно закона, что непонятно то? Раз выставили счёт, не оказав услуги, но получив уже оплату, значит обязаны ПВН платить в бюджет и нечего выдумывать схемы, за которые потом платить вдвойне.
Tt7
Tt7 11.11.2008 14:53
37863 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.