Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
saistītie uzņēmumi'un Kasko apdrošināšana К списку тем

Kamkina 13.11.2008 13:22
82 сообщения на сайте
82 сообщения на сайте
Ответы (9)
Net.

Kamkina 13.11.2008 13:26
82 сообщения на сайте
82 сообщения на сайте
Manuprāt, vai prātīk nebūtu, ja uzņēmums "A" pats nokārtotu šo Kasko un par Kasko summu uzņēmumam "B" palielinātu a/m nomas maksu??
Es zinu, ka, ja privātpersona patapina a/m uzņēmumam, tad uzņēmums drīkst atmaksat Kasko, apliekot un samaksājot IIN par šo privātpersonu, no kā patapina, jo Kasko ir privātpersonas labums. Es zinu, ka šo apstrīdēs daudzi grāmatveži, bet tā man VID-ā paskaidroja IIN speciālists.
Es zinu, ka, ja privātpersona patapina a/m uzņēmumam, tad uzņēmums drīkst atmaksat Kasko, apliekot un samaksājot IIN par šo privātpersonu, no kā patapina, jo Kasko ir privātpersonas labums. Es zinu, ka šo apstrīdēs daudzi grāmatveži, bet tā man VID-ā paskaidroja IIN speciālists.

Mikel 13.11.2008 13:56
811 сообщений на сайте
811 сообщений на сайте
Uzņ."A" arī kārtos to darijumu, bet viņš grib izrakstīt rēķinu uzņ. "B" sakara ar līgumu, gribas zināt vai tas ir likumīgi un ka ir ar PVN?

Kamkina 13.11.2008 14:08
82 сообщения на сайте
82 сообщения на сайте
Jebkurā gadījumā apdrošināšanas pakalpojumiem ir 0% PVN likme, tikai šaubos, vai drīkst atsevišķi izrakstīt rēķinu par apdrošināšanu.Varbūt kāds mani pielabos?!

Mikel 14.11.2008 16:11
811 сообщений на сайте
811 сообщений на сайте
Mikel
Jebkurā gadījumā apdrošināšanas pakalpojumiem ir 0% PVN likme, tikai šaubos, vai drīkst atsevišķi izrakstīt rēķinu par apdrošināšanu.Varbūt kāds mani pielabos?!
Это вы с чего взяли? 0% могут применять только официальные страховщики и страховые посредники, да и то не все.
Это вы с чего взяли? 0% могут применять только официальные страховщики и страховые посредники, да и то не все.
Nu tur tā lieta-tikko palasīju "Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumu", sapratu, ka nemaz nedrīkst uzņēmumam "B" šo rēķinu izrakstīt. Es ieteiktu nomas maksu palielināt par šo apdrošināšanas summu un atsevšķi nekādu rēķinu neizrakstīt.Īstenībā pati ar tādu situāciju saskaros pirmo reizi, tāpēc nedaudz interesanti, jo saprotu, ka arī man var kādreiz gadīties tāda situācija.
Bet par līgumu- pirms noslēgt līgumu, tomēr pārliecināties, vai drīkst tādu punktu likt, ka tiek atmaksāti VISI izdevumi. Noslēdz līgumu un tad sākt domāt, vai maz pareizi noslēgts.
Bet par līgumu- pirms noslēgt līgumu, tomēr pārliecināties, vai drīkst tādu punktu likt, ka tiek atmaksāti VISI izdevumi. Noslēdz līgumu un tad sākt domāt, vai maz pareizi noslēgts.

Mikel 14.11.2008 16:37
811 сообщений на сайте
811 сообщений на сайте
Man ir līdzīgas situācijas. Firmai T fin.līzingā ņemtas 3 a/m, kuras iznomātas citām firmām. Atkarībā no tā, kā sastādīts nomas līgums (apakšnomas)- rīkojamies. Vienai visas apdrošināšanas izmaksas iekļautas ikmēneša nomas maksā, citai atkal nomas līgumā atrunāti tikai tiešie līzinga izdevumi. Tad arī pēd. gadījumā KASKO polise būs uz firmu T, bet šo rēķinu apdroš.sab-ba piestāda firmai, kura a/m nomā.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть