Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

Новинки законодательства К списку тем

Новинки законодательства
Вы уже в курсе?

Rīga, 20.nov., LETA. Turpmāk darba devējam ziņas par darba ņēmējiem Valsts ieņēmumu dienestā (VID) būs jāiesniedz divas reizes mēnesī, to paredz šodien Ministru kabinetā apstiprinātie Labklājības ministrijas (LM) rosinātie grozījumi noteikumos par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veicēju reģistrāciju un ziņojumiem par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodokli.

Līdz šim darba devēji ziņas par darbiniekiem VID iesniedza reizi mēnesī. Tāpat noteikumi paredz darba devējam pienākumu uzrādīt VID iesniedzamajā informācijā darba ņēmēja nostrādāto stundu skaitu mēnesī.

Tai pat laikā LM diskusijās ar Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātu nolēma arī turpmāk saglabāt esošo kārtību attiecībā uz darba ņēmēju reģistrēšanu VID, kas notiek reizi mēnesī. Līdz ar to noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veicēju reģistrāciju un ziņojumiem par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodokli netiek grozīti attiecībā uz darba devēja ziņojuma iesniegšanas biežumu VID.

Noteikumi arī nosaka kārtību, kādā darba devējs iesniedz informāciju par uzņēmējdarbības riska valsts nodevu. Uzņēmējdarbības riska valsts nodevu darba devēja ziņojumā norāda darba devēji, kuriem saskaņā ar Maksātnespējas likumu var pasludināt juridiskās personas maksātnespējas procesu vai saskaņā ar Kredītiestāžu likumu var pasludināt kredītiestādes maksātnespēju, ja darba devējs ir kredītiestāde, par darbiniekiem, ar kuriem attiecīgajiem darba devējiem saskaņā ar Darba likumu ir nodibinātas darba tiesiskās attiecības.

Noteikumos tiek precizētas normas attiecībā uz sociālās apdrošināšanas iemaksu veikšanu un attiecīgās informācijas iesniegšanu VID sakarā ar darba ņēmēja atjaunošanu darbā pēc Valsts civildienesta pārvaldes lēmuma, kā arī kārtība, kādā tiek sniegta informācija par darba ņēmēja nostrādāto stundu skaitu mēnesī. Darba ņēmēja nostrādāto stundu skaitu mēnesī d
Lanuska
Lanuska 20.11.2008 22:03
15767 сообщений на сайте

Ответы (6)

+par iedzīvotāju ienākuma nodokļa papildu atvieglojumiem invalīdiem, politiski represētajiem un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem.

Noteikumi stāsies spēkā no 2009. gada 1. janvāra

Atbilstoši noteikumu projektam personai, kurai noteikta I vai II grupas invaliditāte, tiks piemērots iedzīvotāju ienākuma nodokļa papildu atvieglojums 120 latu apmērā mēnesī līdzšinējo 96 latu vietā, bet III grupas invalīdiem būs tiesības uz nodokļa atvieglojumu 94 latu apmērā pašreizējo 75 latu vietā. Politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem ienākuma nodokļa atvieglojums būs 120 lati. Savukārt gadījumā, ja šai personai nav piešķirta pensija, atvieglojums būs 220 latu apmērā pašreizējo 176 latu vietā.
Tatjana77
Tatjana77 20.11.2008 22:09
7478 сообщений на сайте
Это уже сегодня обсуждалось с утра в другой теме...
Vgk_redaktors
Vgk_redaktors 20.11.2008 22:23
2608 сообщений на сайте
Понятно. Тогда эту можно удалить:-)
Lanuska
Lanuska 20.11.2008 22:42
15767 сообщений на сайте
http://www.vgk.lv/ru/forum/11/76180/
Vgk_redaktors
Vgk_redaktors 20.11.2008 22:56
2608 сообщений на сайте
спасибо:-)
Lanuska
Lanuska 20.11.2008 23:07
15767 сообщений на сайте
Светлана, спасиб, что не забываете нас!:-D
Inst
Inst 21.11.2008 08:14
нет сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.