Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

социальные налоги К списку тем

социальные налоги
Добрый день,подскажите пожалуйста,такая ситуация-молодой человек живет в Германии уже 6лет,ему сейчас предлагают гражданство,но стаж и налоги которые он здесь платил ему не будут учитывать.Вернут ли заплаченные им налоги в Латвии,например в Ирландии возвращают.Может я как то не очень правильно выразилась,извините
Anatol
Anatol 25.11.2008 09:48
19 сообщений на сайте

Ответы (4)

Что именно в Ирландии возвращают? Налоги, уплаченные где-то 6 лет назад?
Maija
Maija 25.11.2008 09:52
28223 сообщения на сайте
да нет,когда уезжают ,Я наверное что то не поняла его конечно после 6лет ни кто не возвращает Извините
Anatol
Anatol 25.11.2008 09:59
19 сообщений на сайте
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=41&hl=1&oid=24114&mod=35

Fakts, ka fiziskās personas Īrijā gūtais ienākums tiek aplikts ar nodokli minētajā valstī, nenozīmē, ka fiziskā persona būtu automātiski uzskatāma par Īrijas rezidentu.
Tatjana77
Tatjana77 25.11.2008 10:47
7478 сообщений на сайте
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=41&hl=1&oid=24113&mod=35

Fiziskai personai, mainot pastāvīgo dzīvesvietu no Latvijas uz Īriju, jādeklarē sava pastāvīgā dzīvesvieta Īrijā un par to Iedzīvotāju reģistra likumā noteiktajā kārtībā jāpaziņo Latvijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei. Fiziskai personai papildus ir jāinformē Valsts ieņēmumu dienests par pastāvīgas dzīvesvietas deklarēšanu Īrijā, kā arī ir jāiesniedz pierādījumi par to, ka persona uzturējusies Latvijā mazāk par 183 dienām jebkurā 12 mēnešu periodā, kas sākas vai beidzas attiecīgajā taksācijas periodā, kā arī jāsniedz cita informācija attiecībā uz faktiem, kuri sniedz iespēju izvērtēt, vai fiziskai personai ir ciešākas attiecības (nekustamais īpašums, ģimene, sociālās apdrošināšanas maksājumi) ar ārvalsti vai Latviju.

Tādējādi, ievērojot iepriekš minēto, fiziskā persona, kura Latvijas nodokļu normatīvo aktu piemērošanai uzskatāma par nerezidentu, iedzīvotāju ienākuma nodokli maksā tikai par Latvijā gūto ienākumu un šai personai Latvijā nebūs jāmaksā nodoklis par Īrijā gūto ienākumu.

про соц.налог:

Savukārt sociālie nodokli, ko Latvijas pilsonis maksājis ārzemēs, saskaņā ar Valsts sociālo apdrošināšanas aģentūras (VSAA) sniegto skaidrojumu, piemērām ja fiziskā persona, kas strādājusi Īrijā, bet pēc tam pārcēlusies uz Latviju, pēc pensijas vecuma iestāšanās būs tiesīga saņemt pensiju gan no Īrijas, gan no Latvijas, ja Īrijā nostrādātais laiks kopā ar Latvijā (vai citā ES dalībvalstī nostrādāto laiku) sastādīs nepieciešamo periodu (darba stāžu), par kuru Īrijā tiek aprēķināta pensija). Šajā gadījumā sasniedzot pensijas vecumu, šī fiziskā persona iesniegs pensijas pieprasījumu Latvijas VSAA norādot savu stāžu Īrijā, VSAA sagatavos attiecīgu pieprasījumu Īrijai, savukārt Īrijas attiecīgā iestāde (analogs VSAA) pieprasīs no Latvijas VSAA informāciju par fiziskās personas darba stāžu Latvijā. Ja darba stāžs Latvijā kopā ar darba stāžu Īrijā sasniegs pensijas aprēķināšanai nepieciešamo darba stāžu,
Tatjana77
Tatjana77 25.11.2008 10:50
7478 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.