Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Kā noformēt zagto auto un pazudušos grāmatvedības dokumentus? К списку тем

Kā noformēt zagto auto un pazudušos grāmatvedības dokumentus?
Mums nozaga auto, kura salonā atradās grāmatvedības žurnāli, čeki u.c. dokumenti.Autonovākoja un pazuda visi dokumenti, daži aizdegās, daži pazuda uz lauka. Kā lai grāmatvediski nokārto šo faktu un pamato, ka nekādus datus par iepriekšējo periodu nevar dabūt, jo viss ir pazudis?
Babuns
Babuns 28.11.2008 11:13
156 сообщений на сайте

Ответы (16)

Ну тяжёлый случай конечно. И потом, очень много что можно восстановить, например банковские выписки, по банковским выпискам определить кому платили , созвониться с поставщиками и попросить дубликат счетов в СГД попросить копии отчетов и по ним восстановить зарплатные начисления и песональные счета и т.д. и т.п......

Только вот авансовые отчеты восстановить сложно, а всё остальное можно. Так что у Вас большая работа.

А для СГД потеряя документов в случае аудита "не прокатит". Надо всё восстанавливать.
Amuil
Amuil 28.11.2008 11:23
26369 сообщений на сайте
Во-первых, по этому факту должно быть заведено дело в полиции. Во-вторых, обокрали же не офис, а только машину, поэтому сомнительно, что так уж совсем ничего не осталось . Опять-таки, в компьютере что-то должно иметься, в годовых отчетах....
Klepa
Klepa 28.11.2008 11:23
6793 сообщения на сайте
policiju saucāt vai apdrošinātājus? jums jābūt arī kādam dok no šīm instritūcijām, kas apliecina faktu, ka auto zagts utt un sastādīt uzņēmumā aktu, ka ir šāda situācija+kādi dok nav atjaunojami utt. mēģiniet atjaunot dok, izņemot info no VID, no reģistra
Liepkalnite
Liepkalnite 28.11.2008 11:24
243 сообщения на сайте
Kapēc vispār grāmatvedības dokumenti atradās tajā mašīnā, kur jūs viņus vedāt????
Gbormane
Gbormane 28.11.2008 11:29
388 сообщений на сайте
Labs gadījums, kā nobēdzināt dokumentus, ko negrib VID un citiem rādīt, vai ne tā? Auditā tas neinteresēs
Colin
Colin 28.11.2008 11:42
101 сообщение на сайте
Да не прокатит эта отмазка. Придется все восстанавливать. Не восстановите сами, так восстановит налоговая по банковским выпискам. Они из банка никуда не пропали.

Доходы признает, а расходы придется оправдывать вам. Так что рисуйте другую схэму.
Maija
Maija 28.11.2008 11:52
28223 сообщения на сайте
Nav jau tik traki!!Tas ir IK un nav čeku vairs par degvielas izdevumiem, kas vēl nebija sareģistrēti žurnālā.Kvīšu grāmatiņu nākamjā dienā pa lauku sameklēja.Un no policijas būs protokols, ka tas fakts notika, jo tas viss reāli notika, tas nav nekas izdomāts.Tie čeki pazuda un skaitītāja žurnāls.nevar tagad izzīlēt, ko ar ieņēmumiem!!!!
Babuns
Babuns 28.11.2008 12:52
156 сообщений на сайте
Babun-Jūs pats tak atradāt risinājumu!! IK jau ieņēmumus un izdevumus reģistrē apmaksas brīdī- tad jau nav tik traki- ja skaidro naudas plūsmu jūs redzat pēc kvītīm, bet bezskaidras naudas darījumus bankas izdrukās, tās tak jūs dabūsiet.
Mikel
Mikel 28.11.2008 13:58
811 сообщений на сайте
Lieta tāda, ka kvītis nebija sarakstītas par pakalpojumiem.Tās bija jāsrakasta vadoties pēc viena uzskaites žurnāla, kura man vairs nav!!!
Babuns
Babuns 28.11.2008 14:22
156 сообщений на сайте
Jūs tak rakstījāt, ka kvīšu grāmatiņu jūs atradāt, ja nebija sarakstīts, tad jāsaraksta no jauna... Es visvienkāršāk- Ieņ. izd. žurnālu, arī PVN uzsk. žurnālu taisu elektroniskā veidā, katru mēnesi tik izprintēju un pielieku pie dokumentiem.Tadjūsu gadījumā nebūtu neko jāpārraksta.
Mikel
Mikel 28.11.2008 14:28
811 сообщений на сайте
Bet es jau uz dullo no galvas nevaru tagad sarakstīt ieņēmumu kvītis, jo man vairs nav tā žurnāla, kur bija sareģistrēts taksometra skaitītājs.Man nav zināmi dati, cik jābūt ieņēmumiem!!!:'(
Babuns
Babuns 28.11.2008 15:35
156 сообщений на сайте
Tagad sapratu, kas tas par žurnālu...un par kādu periodu jums nav kvītis sarakstītas??
Mikel
Mikel 28.11.2008 15:41
811 сообщений на сайте
Patiesībā par visu gadu, jo nebija grāmatveža, kas visu sataisa. Un es gribēju visu savest kārtībā, bet....:-(
Babuns
Babuns 28.11.2008 15:45
156 сообщений на сайте
Es to jautāju tāpēc, ka iepriekšējo pēdējo taksometra skaitītāja rādījumu jūs zinat(kaut vai tas rādījums, ar kuru pēdējā kvīts izrakstīta) un uz šo dienu jūs arī redzat rādījumu (ja nozagtā a/m nav šis taksometrs). Tad arī, vadoties pēc šiem datiem jūs tak tā kvītis izrakstīt varat.
Mikel
Mikel 28.11.2008 15:46
811 сообщений на сайте
Tur jau tā lieta, ka nozaga taksi un viss skaitītājs nodega un man pat nav skaitītāja rādītāju, ka bija pirms gada, jo tur tika nepareizi uzskaitīta grāmatvedība. Man nav nekādu rādītāju par to iepriekšējo skaitītāju:-<
Babuns
Babuns 28.11.2008 15:55
156 сообщений на сайте
es jums meilā uzrakstīšu...
Mikel
Mikel 28.11.2008 16:28
811 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.