Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pavadzīmju reģistrācijas žurnāls К списку тем
Pavadzīmju reģistrācijas žurnāls
Sveiki!
Man ir jautājums, kas drīkst parakstīt Pavadzīmju reģistrācijas žurnālu?
Vai to drīkst darīt grāmatvedis?
Ответы (9)
Функция учета должна быть отделена от прочих функций.
Vai obligāti ir nepieciešams parakstīt? Mēs neparakstam.
Kā bet vai tad var neparakstīt?
Parasti žurnāli ir brošēti sanumurētas un cauršūtas lapas un parakstīti ( vadītājs) apzīmogoti.
Paldies par atbildi!
Bet ja es reģistēju pavadzīmes elektroniski?
Varbūt kāda var atsūtīt paraugu?
Būtu ļoti pateicīga!
Es arī reģistrēju pavadzīmes elektroniski. Par katru mēnesi izdrukāju reģistrācijas žurnāla lapu. Lejā vienk. lieku savu parakstu un OK. No VID pārbaudes nekādas pretenzijas nesaņēmu.
Parasti jau pavadzīmju reģistrācijas žurnāls ir katrā grāmatvedības programmā. Mēneša beigās atliek tik izdrukāt.
Bet, ja tirdzniecības vietā, kur tiek saņemta prece nav grāmatveža ar programmu, tad gan tur jābūt žurnālam, kur reģistrē saņemtās pavadzīmes.
*... Bet, ja tirdzniecības vietā, kur tiek saņemta prece nav grāmatveža ar programmu, tad gan tur jābūt žurnālam, kur reģistrē saņemtās pavadzīmes.*, pavadzīmes par izsniegto preci, kā arī iekšējās pārvietošanas kārtībā izsniegto un saņemto manuāli.
Tādā gadījumā - žurnāla beigās ar parakstu un zīmogu apliecina tā lapu skaitu, kas cauršūtas, bet paraksts kā katra ieraksta apstiprinājums nav nepieciešams, ja vien to nenosaka uzņ. iekšējā kārtība dokumentu noformēšanā.
Закрыть
Краткое описание нарушения