Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Neinkasēta naudiņa
Sveicināti!
Iespējams, ka forumā kaut kad jau ir apspriesta šī situācija, bet es neatradu.
Situācija sekojoša - veikala kasieris nav veicis inkasāciju. Sanāk tā, ka tā naudiņa skaitās pazudusi un veikala kasē mēneša beigās ir atlikums debetā.
Kā izlabot šo kļūdu un kādus grāmatojumus veikt?
Ceru uz Jūsu palīdzību! Jau iepriekš paldies!
Ответы (9)
Oeliekat vnākošā dienā visu kā maiņas naudu un pēc tam inkasējiet, ka nav veikta faktiska naudas nodošana inkasatoram.
Pēdējo - gan vajadzēja atzīmēt uzreiz - IR vai NAV!
Ja nav inkasēta vakarā nauda, tad nākamajā dienā šī neizņemtā nauda kasē ir teorētiski jāieliek (summa un podziņa IELIKT, bet ši funkcija atšķiras kases aparātiem), jo no rīta kase sākas no nulles. Šajā gadījumā neizņemtā summa ir jāieliek kasē un jāstrādā tālāk. Ļoti ceru, ka daudzmaz saprotamā valoda paskaidroju.
Nu jā, Liepupe saprotamāk paskaidroja.
Par grāmatojumu- tā arī grāmatojiet K kases aparāts D Kase
Ja tomŗ inkasāciju ir veicis inkasators uniformā - tad:
* no spulgaces paslaidrojums (oriģ. - EKA žurnālā);
* EKA žurnālā - ieraksts pēc fakta Z atskaitē;
* grāmatv. uzskaitē - viss uz faktislo dokumentu pamata;
* maiņas nauda pēc fakta (ievērojot nodoto naudas summu kā jau veiktu darbību).
Paldies par padomiem!
Tas ir vienkāršākajā variantā, ja iepriekšējā dienā nav veikta inkasācija, par ko man ir skaidrība.
Bet ko darīt, ka tās ir vairākas dienas un nav tā naudiņa iesista kā maiņas nauda un mēnesis jau ir noslēdzies?
Ko darīt? Sakārtot uzņēmumā visu metodiku, parakstīt mateīālās atbildības līgumus un izsaukt policiju, ja konstatēta zādzība.
Tas nebūs vajadzīgs manā gadījuma, bet paldies par ieteikumu!
Paldies par padomiem!
Tas ir vienkāršākajā variantā, ja iepriekšējā dienā nav veikta inkasācija, par ko man ir skaidrība.
Bet ko darīt, ka tās ir vairākas dienas un nav tā naudiņa iesista kā maiņas nauda un mēnesis jau ir noslēdzies?
To pašu dariet, ko darītu, ja šī inkasācija nebūtu notikusi vakar.
Закрыть
Краткое описание нарушения