Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
remonta izmaksas kā pamatlīdzeklis К списку тем
remonta izmaksas kā pamatlīdzeklis
Sveicināti, viedie kolēģi!
Gribu uzzināt Jūsu viedokli šādā situācijā:
uzņēmumam pieder biroja ēka, atl.bilancesvērt.46 tūkst.LVL. Šovasar veikts kosmētikais remonts - pārkrāsotas sienas, mainīts grīdas segums, jauna santehnika, durvis utml. Darbi tūdaļ tiks pabeigti, kopējās izmaksas 55 tūkt.LVL
Jautājums - kā un cik "nekaitīgi" šādas kosmētikā remonta izmaksas "pārvērst" pamatlīdzeklī?
Milzumliels paldies jau iepriekš par Jūsu viedokļiem un atsaucību!
P.S. Priekšniecība uzstāj uz pamatlīdzekli, ēkas pārvērtēšanu negrib.
Ответы (65)
Ja priekšniecība grib - padotie izpilda!
es jau to ļoti labi saprotu

, bet cik tas ir "nekaitīgi"?
Var jau tāpat "lineāri" norakstīt no nākamo periodu izmaksām 3-5 gadu laikā...
Ta ir tekošais remonts uz izmaksam
remonta izmaksas jau nevar likt kā PL, tās ir izmaksas, kuras noraksta uzreiz, nevis 3-5 gadu garumā. Nevis kaitīgi vai nekaitīgi, bet PL nedrīkst tas būt!;-)
Думаю, что никто и не запретит списать расходы по ремонту не сразу, а постепенно.
kā un cik "nekaitīgi" šādas kosmētikā remonta izmaksas "pārvērst" pamatlīdzeklī?
Un kā jūs domājat to PL nosaukt - "kosmētiskais remonts"? Kurā grupā domājat to iekļaut?
Padomājiet taču pati, ko jautājat.
Я думаю, за то, что косметический ремонт спишется на затраты постепенно, никто не накажет. Но баланс будет искажённым, т.к. текущие расходы должны списываться в текущем периоде.
Ja ēka pieder uzņēmuma, tad var arī kosmētisko remonta izmaksas pievienot!
Aivars007 - taapeec jau jautaaju, ka padomaaju. Es jau noraadiiju,ka taa ir "priekšniecības pavēle", man ir uzdots to grāmatvediski noformēt, bet es tās izmaksas neuzskatu par PL, es piedāvāju tos norakstīt pakāpeniski caur nākamo periodu izmaksām. Es vienkārši meklēju "spraudziņu", kur un kā es tomēr to varētu izdarīt.:'(

čau Līguci (Ņina) завети карточку с золотым унитазом:-P
Var izveidot kā atsevišķu PL, piemēram, durvis, inženiertehniski tīkli( ūdens-kanalizācijas sistēma). Sienu krāsošana gan jānoraksta tekošā gadā.
Var izveidot kā atsevišķu PL, piemēram, durvis, inženiertehniski tīkli( ūdens-kanalizācijas sistēma). Sienu krāsošana gan jānoraksta tekošā gadā.
Tu domā ar galvu??? Nu nevar remonta izdevumus likt kā PL. Piekrītu Aivars007- kā jūs domājat to nosaukt?? Ne jau vienmēr, ko šefs saka, to var reāli izdarīt.
"nevar remonta izdevumus likt kā PL" - но можно добавить к стоимости здания. Хотя я считаю, что в случае косметического ремонта это неправильно.
Atvainojos par uzbraucienu...:-S Uznāca dusmas, jo arī man bijusi nepatīkama pieredze, kad vienas firmas iepriekšējā grāmatvede bija likusi katru krēslu par 5 Ls, dīvāna spilvenus par 3 Ls, remonta izdevumus u.c izdevumus uz PL- tad es domāju-raudāt vai smieties- kad saskāros ar to.
Bet...7-to grupu nu nekādīgi jūs nevarēsiet vairākos gados norakstīt. Kāda jēga tekošā gada šos izdevumus norakstīt pa daļām, ja gala rezultāts tāpat būs tas pats- līdz gada beigām tas viss ir jānoraksta.
Jausma- arī inženiertehniskos tīklus (caurules utt)un durvis nevar likt uz PL.
(caurules utt)un durvis nevar likt uz PL.
=======
Согласна, нельзя. Косметический ремонт списывают на расходы. По степенно можно списывать расходы на косметику в арендованном помещении на срок аренды, но если это ОС свое, родное...
Да и в аредованном помещении только капитальный ремонт в течение срока аренды списывается. Текущие расходы должны списываться в текущем году.
Martinas
Да и в аредованном помещении только капитальный ремонт в течение срока аренды списывается. Текущие расходы должны списываться в текущем году.
Именно так
Правильно, Мартинас, мы крышу настилали

А крыша - капитальный считается.
Смотря что Вы на крыше делали. Если меняли конструкции крыши, то капитальный, а если просто кровельное покрытие меняли, то текущий.
Не, конструкцию. Огромные средства вбухали на перекрытия новые.
Закрыть
Краткое описание нарушения