Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Sabiedrība vai uzņēmums
Sveiki!
Vai ir kāds gudrs cilvēks, kurš man varētu nedaudz palīdzēt! Rakstu diplomdarbu un tajā rakstu par uzņēmumu, līdz ar to aprakstot šī uzņēmuma saimniecisko darbību visur minu vārdu uzņēmums, bet pasniedzēja liek rakstīt sabiedrība nevis uzņēmums. Jautāju, kāpēc tā un pēc kādiem noteikumiem - viņa neko konkrēti nepateica. Mēģināju atrast, kādus grozījumus likumos un noteikumos, bet neatradu. Varbūt kāds zina kā ir pareizi?
Ответы (11)
Nu ja uzņēmums ir SIA vai A/S tad varētu teikt kapitālsabiedrība pēc Komerclikuma( var palasīt). Varbūt tāda ir pasniedžejas doma;-)
Может теперь и Uzņēmēja sabiedrom называть надо, Ваша умная преподаватель такого не говорила?
Nuja vajadzēja iztaujāt pasniedzēju:-)
Nu viņa tikai vārdu uzņēmums ielika iekavās un priekšā pierakstīja sabiedrība. Es jautāju vai man tā rakstīt, kā viņa ir uzrakstījusi un viņa atbildēja, ka var rakstīt tikai sabiedrība. Es gribu atrast tam pamatojumu....
Paldies.
Tas sistīts ar šo: 19.10.2006. likums "Grozījumi likumā "Par uzņēmumu gada pārskatiem"" ("LV", 178 (3546), 08.11.2006.) [spēkā ar 22.11.2006.]
Gandrīz visos likomos bija izmaiņas no uzņēmuma uz sabiedrību. Veiksmi diplomraksytīšana.:-)
Info
Komerclikums
18.pants Uzņēmuma jēdziens
Uzņēmums ir organizatoriski saimnieciska vienība. Uzņēmumā ietilpst komersantam piederošas ķermeniskas un bezķermeniskas lietas, kā arī citi saimnieciski labumi (vērtības), kurus komersants izmanto komercdarbības veikšanai.
(Ar grozījumiem, kas izdarīti ar 14.02.2002. likumu, kas stājas spēkā no 15.03.2002.)
Šis jēdziens nesatur norādi par komercdarbības organizācijas veidu.
Tie saskaņā ar Komerclikumu ir sekojoši:
• Individuālais komersants,
• Pilnsabiedrība,
• Komandītsabiedrība,
• Sabiedrība ar ierobežotu atbildību,
• Akciju sabiedrība.
Prasība rakstot
*…par uzņēmumu, līdz ar to aprakstot šī uzņēmuma saimniecisko darbību visur minu vārdu uzņēmums, bet pasniedzēja liek rakstīt sabiedrība nevis uzņēmums. …*
tiek sašaurināts, precizēts uzņēmumu loks (pēc KL), kuru saimnieciskās darbības veids un aspekti ir diplomdarba tēma.
Lielumlielais paldies par atsaucību.
Tad es varu rakstīt gan sabiedrība, gan uzņēmums?
Es nu rakstītu sabiedrība( ja pasniedzējs tā saka), esmu paklausīga:-)
16.12.2008 19:48
-------
Kāpēc gan Jums nepieciešama tāda nepamatota *lēkāšana* ?!!
Закрыть
Краткое описание нарушения