Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

ĀRSTA PRAKSE К списку тем

ĀRSTA PRAKSE
Vai kāds var man palīdzēt,kur es varu izlasīt par ārsta prakses(kuru finansē VOAVA) darbinieku atvaļinājuma naudas aprēkinu?paldies
Anitta55
Anitta55 17.12.2008 12:09
601 сообщение на сайте

Ответы (8)

Manuprāt(varbūt es kļūdos) VOAVA nefinansē prakses, bet apmaksā pakalpojumus.

Ja ir runa par ārstu palīgiem un māsām, ar kuriem(ām) ir noslēgts darba līgums, tad Darba likumā.

Par ārstiem kā pašnodarbinātajiem nezinu:-/
Groscom
Groscom 17.12.2008 12:35
133 сообщения на сайте
Medmāsa - ārsta palīgs iet atvaļinājumā un saņemt atvaļinājuma naudu atbilstoši Darba Likuma noteiktajai kārtībai.

Ārsts arī iet atvaļinājumā. Viņam atvaļinājum anauda netiek rēķināta, jo viņš ir pašnodarbināts un visi ieņēmumi ir viņa.
Andaz
Andaz 17.12.2008 13:15
27897 сообщений на сайте
...esmu dzirdējusi,ka katra mēneša naudu(māsai no VOAVAS) dala ar 12,tādējādi uzkrājot naudu atvaļinājumam...kāpēc man radās tāds jautājums-VOAVA par ārsta un māsas pakalpojumiem pārskaita naudu kopā ar darba devēja VSAOI...iesākumā aprēķināju atvaļinājuma naudu kā tas paredzēts Darba likumā,tad apjuku-vai no aprēkinātās atvaļin naudas atskaitīt vai neatskaitīt DD VSAOI, jo līgumā nekas nav minēts par atvaļinājumu māsai.......
Anitta55
Anitta55 17.12.2008 13:34
601 сообщение на сайте
...es domāju līgumā ar VOAVu nekas nav minēts par atvaļinājumu māsai....
Anitta55
Anitta55 17.12.2008 13:39
601 сообщение на сайте
Ko jūs tur ņematies! Ja māsa jūnijā iet atvaļinājumā - tad par jūniju VOAVA pārskaita algu ar visiem nodokļiem. Un, ja atvaļinājuma nauda, saskaņā ar DARBA LIKUMA, ir 3 lati lielāka, tad ārsts, ticiet man, nenobankrotēs!

Un neaizmirstiet, ka atvaļinājumus nosaka Darba likums un nevis līgums ar VOAVA!
Andaz
Andaz 17.12.2008 15:31
27897 сообщений на сайте
Paldies,Andaz!!!;-)
Anitta55
Anitta55 17.12.2008 16:03
601 сообщение на сайте
Vajag atcerēties, ka ārsts ir tāds pats darba devējs, kā visi citi komercstruktūrās. Tikai citiem, atšķirībā no ārstiem, darbinieku algas valsts nekompensē.

Atvaļinājumi, slimības lapas... atbilstoši likumdošanai.

Tiaki pats ārsts priekš sevis nerēķina atvaļinājuma naudu (jo viņam nav algas, bet ir ieņēmumi).
Andaz
Andaz 17.12.2008 17:51
27897 сообщений на сайте
Groscom un Andai taisnība.

Nav nekādas atšķirības - kur ārsts ņem naudu medmāsas algošanai, un kāda satura līgums viņam ar VOAVA. Ja pastāv darba attiecības, Jums kā grāmatvedim, darbojas Darba likums VISIEM aprēķiniem saistībā ar darbinieka atalgojumu.
Aivars007
Aivars007 17.12.2008 18:53
26984 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.