Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Periodiskās inventarizācijas metode un inv.cenas gada beigās К списку тем
Periodiskās inventarizācijas metode un inv.cenas gada beigās
Cien., kolēģi!
Vai kāds man varētu pateikt, kādas cenas ir jāraksta inventarizācijas aktā - pašizmaksa vai pārdošanas cenas-, ja ir periodiskās inventarizācijas metode? Nekad ar šo metodi neesmu strādājusi un nekur nevaru atrast atbildi tieši uz manu jautājumu. Paldies jums jau iepriekš
Ответы (7)
pēc pārdošanas cenas - ja ir periodiskās inventarizācijas metode
Esmu apzinājusi arī pazīstamus grāmatvežus, viens saka, pašizmaksa, viens saka pārdošanas cena. Pilnīgi esmu apjukusi. varbūt kāds zin, kur es varu daabūt metodiku par periodiskās inventarizācijas metodi?
Veicot inventarizāciju uz gada beigām grāmatvedībā jāatspoguļo pāšizamaksas cenā, bet , ja Jūs veicat inventarizāciju struktūrvienībā, tad pārdošanas cenā. Man piemēram ir precēm divas cenas - pašizmaksa un pārdošanas.
Вообще-то, в законе "О годовых отчетах" сказано, что запасы оцениваются по их НИЗШЕЙ стоимости. Я полагаю, что закупочная цена всё-таки ниже, чем продажная.
Protams, ka pēc uzskaites cenām!!!
Jums jāuzskaita saskaņā ar likumu par gada pārskatiem. Es aktā rakstu abas cenas. Pārdošanas cena domāta vairāk pašu vajadzībām. Ja nu kādai precei nokrīt cenu zīme, tad inventarizācijas saraksts ir mūsu dokuments pēc kura atrodam.:-)
Закрыть
Краткое описание нарушения