Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Ieņ., izd. žurnāls un PVN makšātāja žurnāls К списку тем

Ieņ., izd. žurnāls un PVN makšātāja žurnāls
Sveikas! Man jautājums. Situācija tāda, ka no marta līdz oktobra beigām kārtoja parasto ieņ., izd., žurnālu, bet 10. novembrī saņēma PVN maksātāja apliecību. TAd kā tagad jādara? Tie beigu atlikumi jāpārnes uz otru žurnālu? Un kā ar to aizpildīšanu? Man ir tā brošūriņa, kur itkā viss aprakstīts. Tik īsti neizprotu kurā ailītē kas jāraksta. Ja tiek pirkti materiāli, ieskaitīts avanss utt.? Pašlaik nesaprotu un nav neviena, kas aizpildītu un kam varētu pajautāt.
Linsia
Linsia 02.01.2009 11:29
83 сообщения на сайте

Ответы (27)

jāpilda abi žurnāli. Ieņ/ izd. žurnāls kā parasti pildījāt līdz šim, bet PVN žurnāls pēc rēķinu izrakstīšanas datuma to, kas attiecas uz PVN.
Cleo
Cleo 02.01.2009 12:31
19234 сообщения на сайте
http://www.likumi.lv/doc.php?id=148768
Cleo
Cleo 02.01.2009 12:46
19234 сообщения на сайте
Bet čekiem jau man jāuzrāda pvn tagad ir, vai ne? Un tad es raksdtu dubultā, gan vienā, gan otrā žurnālā? Un kur tad man jāraksta piemēram 20000Ls, kas saņemti darba veikšanai un materiāliem?
Linsia
Linsia 02.01.2009 13:49
83 сообщения на сайте
Linsia-Cleo jau visu uzrakstīja skaidri un gaiši-pārlasiet vēlreiz viņas atbildi.
Mikel
Mikel 02.01.2009 14:08
811 сообщений на сайте
Nu labi, turpināšu rakstīt. Bet ko darīt ar tām naudām kas ieskaitītas darbam un mat., bet par tiem vēl rēķina nav, ir tikai līgums, kas sastādīts pamatojoties uz tāmi, jūtos kā pilnīga muļķe:-<
Linsia
Linsia 02.01.2009 14:13
83 сообщения на сайте
Lainsia- nu nevar veikt grāmatvedību ar domu-paprasīšu VGK un gan jau kautkā tikšu galā- ir jāmācās, jāmācās un vēlreiz jāmācās!!!! Jūsu gadījumā nonāku pie secinājuma, ka jūs pilnīgi neko nesaprotat no vienkāršās uzskaites grāmatvedības!:-(
Mikel
Mikel 02.01.2009 14:35
811 сообщений на сайте
Linsia, ja saņēmāt avansu, nodokļu rēķinu būs jāizraksta, ar līgumu vien nepietiks.

Bet pēc jūsu jautājumiem izskatās, ka jums vēl ļoti daudz jāmācās.

Esat pati pašnodarbinātā vai kādam "kārtojat" grāmatvedību?
Dimma
Dimma 02.01.2009 14:50
1727 сообщений на сайте
MAn vīrs ir pašnodarbinātais un man lūdz lai žurnālu aizpilda. Tagad sanāca, ka lielāks objekts ir un tās naudas lielākas. Un par šo tēmu amn tiešām vēl daudz jāmācās, man jau gandrīz liekas, ka vieģlāk ir ar Sia un kontu plānu un datorprogrammu

Es laikam būtu ar mieru kādam grāmatvedim samaksāt, lai palīdz man vienu mēnesi aizpildīt, pēc tam jau būtu skaidrs, tik šitā, kad jāsākkautkas pilnīgi nepazīstams, viegli nav. Es jau visu iespējamo un neiespējamo no interneta esmu izvilkusi, tik jāizprot. Nu sviestains gada sākums, sevišķi ar to, ka atskaites nāk virsū.
Linsia
Linsia 02.01.2009 14:57
83 сообщения на сайте
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=177&hl=1&oid=9345&otype=17 Metodiskais materiāls par pievienotās vērtības nodokļa uzskaites kārtību grāmatvedībā personām, kuras grāmatvedības reģistrus kārto vienkāršā ieraksta sistēmā

Linsia- Varbūt šis jums palīdzēs nedaudz.. Vēl tas, ko Cleo jums uzrakstīja 12:46.

Ļoti labs macību līdzeklis Vienk. uzsk. grāmatvedības apgūšanai ir I. Leibus izdotā grāmatiņa "Vienkāršās uzskaites grāmatvedība"-perfekta lektore man bija Universitātē un viņas izdotās grāmatiņas.
Mikel
Mikel 02.01.2009 15:06
811 сообщений на сайте
Izlasiet uzmanīgi šo! Nevarētu būt tā, ka nekas nav saprotams - ko un kā darīt.

Metodiskais materiāls

par “Saimnieciskās darbības ieņēmumu un izdevumu uzskaites žurnāla”

aizpildīšanu

http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=829&hl=1&oid=2573&otype=17
Liepupe
Liepupe 02.01.2009 15:13
нет сообщений на сайте
Arī šis priekš Jums nebūtu zemā metams ... jo jau ko neko no grāmatvedības saprotat.

http://www.likumi.lv/doc.php?id=154840
Liepupe
Liepupe 02.01.2009 15:27
нет сообщений на сайте
Sorry...

Arī šis priekš Jums nebūtu zemĒ metams ...
Liepupe
Liepupe 02.01.2009 15:29
нет сообщений на сайте
Nu to, kas kur rakstāms ieņ. izd. āurnālā es saprotu un rakstu datorā, ar to jau viss kārtībā. Priekšā ir tā grāmatiņa un izdrukātie paraugi, ar to ar viss kārtībā. Es tikai nesaprotu to pāreju, kad tagad pāriet uz PVN maksāšanu arī. TAd šitajā vecajā s turpinu ieņēmumus un izdevumus, bet darījumus kas apliekas ar PVN otrā, arī 'čekus, pavadzīmes un avansus, ja? Pareizi saprotu? No vecā iegūstu summas, no kurām jāmaksā iin utt, bet no otra, cik jāmaksā budžetā pvn, ja?
Linsia
Linsia 02.01.2009 16:03
83 сообщения на сайте
Nu tieši tā.PVN žurnāls sākas ar brīdi kad kļūstiet par PVN maksātāju un tur viss sākas no nulles.Iesakuno ši gada pāriet uz divkāršo ierakstu, bet ja neesiet grāmatvedis tas būs sarežģīti. Nu nepatīk man divus žurnālus kārtot:-)
Ilma
Ilma 02.01.2009 16:24
30495 сообщений на сайте
Es līdz šim strādāju Sia par grāmatveža palīgu un divkāršais ierakst man patika labāk nekā šitā žurnālu pildīšana.
Linsia
Linsia 02.01.2009 16:30
83 сообщения на сайте
Kamēr nav PVN maksātājs uzskatu, ka vienkāršāk ir žurnāls, bet pie kļūšanas par PVN maksātāju noteikti iesaku pāriet uz divkāršo ierakstu nevis penterēties ar diviem žurnāliem.
Ilma
Ilma 02.01.2009 16:32
30495 сообщений на сайте
Боюсь, что тут и с системой двойной записи будут проблемы.

Ничего личного..
Albina
Albina 02.01.2009 17:06
64740 сообщений на сайте
Galvenais ir gribēt iemācīties, tad jau nebūs problēmu arī ar divk. ieraksta grāmatvedību veikt. Neviens jau no mums ar kontu plānu rokās nēesam piedzimuši...;-)
Mikel
Mikel 02.01.2009 17:25
811 сообщений на сайте
Nu ar divkāršo ierakstu vismaz reāls grāmatvedis izpalīdzēs, t.i. parādīs praktiski kā tas darāms. Paldies meitenes
Linsia
Linsia 02.01.2009 17:56
83 сообщения на сайте
А reāls grāmatvedis разбирается в учете индивидуалов?
Albina
Albina 02.01.2009 19:51
64740 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.