Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN un viesnīcas
Kā rīkoties sekojošā situācijā:
Tūrisma firma rezervē viesnīcu piemēram Vācijā, izraksta klientam rēķinu par izvietošanos un saņemto pārksaita naudu uz Vāciju. Līdz 01.05 klientam izrakstītajā rēķinā izvietošanās Vācijā tika aplikta ar PVN 0 %... a kā tagad? Latvijā viesnīcu pakalpojumi tiek aplikti ar PVN 5 %, tā ka izvietošanās pakalpojums skaitās apliekams darījums.
Un piemēram Vācijas viesnīca man izraksta rēķinu kur PVN likme ir 7%... i ko tālāk, Latvijā šādas likmes nav, kā priekšnodokli es varu atskaitīt tikai 5%...
Esmu galīgi sapinusies...
Ответы (13)
А почему они вам выпишут с 7%? Может я конечно чего не понимаю, но если вы им предоставите ваше удостоверение плательщика НДС, они выпишут вам счет с 0%,, а вы уже сами рассчитаете ПВН по латвийским ставкам. Хотя это общий порядок, в туризме всегда были какие-то заморочки...
Nu principā es ar iipashi nevaru iebraukt, bet katra valsts izstāda rēķinu ar savādāku PVN likmi - Francijai 16 % uz viesnīcām, Vācijai 7%, Čehijai 5%... Putra konkrēta
Komarik, значит, если мне выставляют счет за гостиницу, например, в Литве за проживание работника во время командировки, я расчитываю ПВН 5% и ставлю его в предналог?
Laruss!В топике PPR Майя написала,что закон о ПВН ,возможно,никто еще не читал! А Вы торопите...
Я читала.....И хочу, чтобы кто-то подтвердил мои догадки по этому поводу. Правильно ли я поняла то, что читала или нет.
Moora, nav tiesi nekur paskaidrojumu ka pareizi butu rikoties, bet mes ta saprotam ka var atskaitit tikai 5%.
bet tad kaut kaa ne visai logjiski tas viss sanaak. Ja man pienaak reekjins 100 EUR + 7 EUR (PVN 7%), es samaksaaju 107 EUR, bet kaa priekshnodokli atskaitu 5 EUR??? tjipa 5% no 100??? un klientam kaa izraxtiit reekjinu, peec logjikas buutu 100 + 5%, a kopsummai ta jaasanaak 107....
Я думаю, что они должны присылать счет 100 евро без ПВН. А вы насчитываете 5% и в предналог
Larus, насколько я пнимаю да, так и будет. Но закон внимательно ещё не штудировал, так что полной уверенности нет
Tikko zvaniiju uz VID, konsultante man pazinjoja, ka samaksāto summu par izvietošanos ES valstīs nedrīkst atskaitīt kā priekšnodokli... tb, es samaksāju summu ar visu PVN Vācijai, bet priekšnodokli atskaitīt man nav tiesību. Kā arī klientiem izrakstītajos rēķinos es vēl joprojām raxtu: par izvietošanos Vācijā 100 EUR + PVN 0 %...
Ta bija līdz 1.maijām, bet tagad? Vai nekas nav mainījies?
Pēc likuma no 1.maija- ES valsts pakalp.rēķinā norādīto PVN varat mēģināt "atprasīt" no
atb.ESvalsts, vismaz es tā saprotu pēc dažiem noklausītajiem semināriem un likuma lasīšanas. Jautājums - kā to praktiski izdarīt...
Закрыть
Краткое описание нарушения