Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Годовой отчет
Līzings К списку тем
Ответы (6)
Laikam man tie janv. izrakstītie rēķini jāgrāmato janvārī, tad decembris sakritīs ar līzinga maks.grafiku.Kautgan 5.janv.līzinga grafikos norādīts arī decembris, bet ar jau ietvertiem kredītrēķiniem, bet tas jau noticis 2009.gadā. Apjuku galīgi.
Jūs saņēmāt rēķinu decembrī, bet grāmatojāt rēķina saņemšanas brīdī? Finanšu līzinga maksājumus grāmato apmaksas brīdī.
Mikel 20.01.2009 14:29
811 сообщений на сайте
811 сообщений на сайте
Man ir izveidots atsevišķs konts ikmēneša norēķiniem. Ja es grāmatotu apmaksas brīdī, droši vien šis jautājums nerastos.2008.gadugribētu pabeigt pēc esošās grāmatvedības politikas un ar 2009.gadues to varētu mainīt.Vai ir kāda izeja manā situācijā? Paldies, ka atsaucāties.
Tad jau iznāk, ka ja es saņemtos decembra rēķinus, kuriem janv. sākumā ir kredītrēķini, neiegrāmatošu - nekādas kļūdas neradīsies?
Nē, nebūs nekādas kļūdas. Parasti grāmato tā:
Saņemta PPR par PL iegādi:
D pamatlīdzekļi (1.grupa) K Līzinga kreditors (5.grupa)
D PVN (5720) K Līzinga kreditors (5.grupa)
Apmaksāts Līzinga rēķins:
D Līzinga kreditors K Banka
D Līzinga procenti K Banka
Tur tā lieta, ka, ja decembrī saņēmāt rēķinu par līzinga maksājumu un janvārī kredītrēķinu, tad par kredītrēķina summu samazināsies decembra rēķina summa.
Ceru, ka saprotami paskaidroju?!
Saņemta PPR par PL iegādi:
D pamatlīdzekļi (1.grupa) K Līzinga kreditors (5.grupa)
D PVN (5720) K Līzinga kreditors (5.grupa)
Apmaksāts Līzinga rēķins:
D Līzinga kreditors K Banka
D Līzinga procenti K Banka
Tur tā lieta, ka, ja decembrī saņēmāt rēķinu par līzinga maksājumu un janvārī kredītrēķinu, tad par kredītrēķina summu samazināsies decembra rēķina summa.
Ceru, ka saprotami paskaidroju?!
Mikel 20.01.2009 15:20
811 сообщений на сайте
811 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть