Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

NĪN К списку тем

NĪN
2008.gadā iegādāts nekustamais īpašums - biroja telpas. Vai jāsniedz par to kādas atskaites, un kur varētu uzzināt, kā tās aizpildīt? Atradu deklarāciju un pārskatu par NĪN, bet nav skaidrs, kādu vērtību tur jāuzrāda. Vai nodoklim būtu jāsakrīt ar to, ko piesūtījusi pašvaldība? Atvainojos par muļķīgiem jautājumiem, bet nav bijusi darīšana..
Mixe
Mixe 22.01.2009 16:14
113 сообщений на сайте

Ответы (5)

Так уж два года как никаких деклараций и парскатов не делаем, надо было сообщить своей пашвалдибе, на территории которой эта недвижимость зарегистрирована, она вам и пришлёт расчёт. Подробнее можете смотреть сдесь.

http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=173&hl=1
Tt7
Tt7 22.01.2009 16:17
37863 сообщения на сайте
Когда nav bijusi darīšana, то, может, сначала нормативку почитать?
Martinas
Martinas 22.01.2009 21:44
38532 сообщения на сайте
"может, сначала нормативку почитать" TAA GAN NEVAJAG TEIKT!

MAN IR TADA PATI SITUACIJA KAA MIXE UN JAU 2.DIENUнормативку LASU BET TAPAT NEKAS NAV SKAIDRS!!!!

Mixe- es ta saprotu,ka nekas nekur nav jaiesniedz..

bet ko jus darat ar 2008.gadā nomaksato nekus īp.nodokli un "valsts nodevu par 'ipašumtiesibu nostirpināšanu" -nesaprotu kuros kontos likt un kur uzradit peļas un zaudejumu aprēķinā
Honee
Honee 26.01.2009 17:47
61 сообщение на сайте
7.pants. Nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas pienākuma rašanās un izbeigšanās

(1) Nekustamā īpašuma nodoklis jāsāk maksāt ar nākamo kalendāro mēnesi pēc īpašuma tiesību vai valdījuma tiesību, kā arī valsts vai pašvaldību nekustamā īpašuma lietošanas vai nomas tiesību rašanās attiecīgi vienas trešdaļas, divu trešdaļu vai pilnas ceturkšņa nodokļa summas apjomā.

(2) Nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem ir pienākums mēneša laikā no īpašuma tiesību vai valdījuma tiesību, kā arī valsts nekustamā īpašuma lietošanas vai nomas tiesību rašanās dienas pieteikties pašvaldībā, kuras administratīvajā teritorijā atrodas nekustamais īpašums vai tā daļa.

(21) Ja šā likuma 1.pantaotrās daļas 4., 6. un 9.punktā minēto nekustamo īpašumu vai tā daļu uzsāk izmantot saimnieciskajā darbībā, personai, kuras īpašumā, tiesiskajā valdījumā, lietošanā vai nomā ir attiecīgais nekustamais īpašums vai tā daļa, ir pienākums pieteikties pašvaldībā kā nodokļa maksātājam mēneša laikā pēc saimnieciskās darbības uzsākšanas.

(3) Nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas pienākums izbeidzas ar nākamo kalendāro mēnesi pēc īpašuma tiesību vai valdījuma tiesību, kā arī valsts vai pašvaldību nekustamā īpašuma lietošanas vai nomas tiesību izbeigšanās, un nodoklis par pēdējo maksāšanas termiņu tiek noteikts attiecīgi vienas trešdaļas, divu trešdaļu vai pilnas ceturkšņa nodokļa summas apjomā.

Вот уж поистине, гляжу в книгу, вижу фигу.
Tt7
Tt7 26.01.2009 18:01
37863 сообщения на сайте
"нормативку LASU BET TAPAT NEKAS NAV SKAIDRS!!!!" - может, не в нормативке проблема?
Martinas
Martinas 27.01.2009 22:04
38532 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.