Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Līzings un PVN К списку тем

Līzings un PVN
Sveiki!

Man ir tāda situācija: saņēmu a/m līzingā. Izrakstīta pavadzīme. Grāmatoju: D12.. D5721 K51.. Iekļauju PVN priekšnodoklī, viss baigi skaisti. Tagad atnāk rēķins ar izpirkuma maksājumu un procentiem. Bet visam piemērots PVN. Sanāk, ka es dubultā grāmatoju PVN? Jeb kaut ko nesaprotu. Meklētājā pameklējos, tur figurē izpirkuma maksa bez PVN. Lūdzu padalaties pieredzē.
Insi
Insi 09.02.2009 20:38
352 сообщения на сайте

Ответы (3)

Dubultā grāmatot jūs nedrīkstat, interesanti, kādēļ šī līzinga kompānija izraksta gan pavadzīmi, gan izpirkuma maksājuma rēķinu -abus ar PVN?! Tas tiešām jums ir finanšu līzings?? Kas tad tā ir par līzinga kompāniju???
Mikel
Mikel 09.02.2009 20:52
811 сообщений на сайте
SIA Ideal Services. Tas ir finanšu līzings. Tā līgumā rakstīts. Es jau arī nesaprotu, kāpēc izpirkuma maksa aplikta ar PVN.
Insi
Insi 09.02.2009 21:24
352 сообщения на сайте
Procenti arī aplikti ar PVN?? Nu tad mēģiniet pajautāt, kāds bija viņu mērķis dubultā aprēķināt PVN?? Lai viņi palasa nedaudz likumus un izraksta rēķinus pareizi, neapliekot izpirkuma maksu ar PVN. Ja viņi nesaprot, tad jūs atņemat bez PVN summu savā grāmatvedībā, bet viņi lai kaut vai maksā valstij divas reizes PVN, par to jau valsts tikai priecāsies.
Mikel
Mikel 09.02.2009 22:00
811 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.