Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Разные неклассифицированные вопросы

Automašīnas noma no firmas direktora К списку тем

Automašīnas noma no firmas direktora
Izlasīju diskusijas forumā par automašīnas nomu firmas vajadzībām. Auto pieder firmas direktoram. Tas tiek izmantots gan firmas vajadzībām, gan direktora personīgajām vajadzībām. Nolēmu, ka uztaisīšu izmaiņas pie darba līguma, kurās tiks norādīts, ka darba alga ir LVL 200,- piemaksa par automašīnas nomu LVL 70,-. Tiks noslēgts automašīnas nomas līgums, kurā paredzēta kompensācija: kas iekļauj nolietojumu + remontu + degvielas izd.

Es nevaru saprast

1.vaitādā gadījumā uzņēmumam rodas tiesības uz priekšnodokli par izdevumiem(degvielas iegāde, remonts).

2. Vai izdevumus apliecinoši dokumenti noformējami uz uzņēmuma vai direktora vārda?

3. Kā man iegrāmatot šādas kompensācijas izmaksu? D ??.... K ??..., ?

4. Ja darba līgums noslēgts šāda veidā, vai man jānodod kaut kādas speciālas atskaites par soc. nodokli un IIN?

Ļoti lūdzu palīdzēt, jo tuvojas jau mēneša beigas un šis jautājums steidzami jāatrisina. Jau iepriekš pateicos par atsaucību.
Inesesok
Inesesok 26.05.2004 15:58
55 сообщений на сайте

Ответы (5)

Noslēdziet nomas līgumu par automašīnas lietošanu un noformējiet pieņemšanas-nodošanas aktu.

Visiem dokumentiem, kas saistīti ar ekspluatāciju, jābūt noformētiem uz uzņēmuma vārdu, tādā veidā - nezaudēsiet PVN. Šie izdevumi (benzīns, autodaļas... un arī nomas maksa) būs parastie uzņēmuma izdevumi.

Direktoram izmaksātā summa ir viņa ienākums (paredzu, ka viņš neies reģistrēties VID) un no tā ir jāietur IIN. Par ieturēto nodokli jāziņo VID.
Mu-maija
Mu-maija 26.05.2004 20:34
15885 сообщений на сайте
Подскажите пожалуйста где найти текст договора аренды автомашины.
Lubaa
Lubaa 26.05.2004 21:22
39 сообщений на сайте
Mu-Maija. No iepriekšējām diskusijām forumā sapratu, ka, ja direktors regulāri saņem nomas maksu, tad viņam obligāti jāreģistrējas VID kā personai, kas veic saimniecisko darbību. Varbūt, ka es kaut ko ne tā saprotu? Vai tas, ka es ieturu no viņa IIN par nomas maksu, nododu VID nepieciešamos pielikumus (1 un 6) un viņš NEREĢISTRĒJAS kā persona, kas veic saimniecisko darbību ir pietiekoši, lai viņam NERASTOS PROBLĒMAS??
Inesesok
Inesesok 26.05.2004 22:28
55 сообщений на сайте
Mu-maijai ir taisnība - sk. likuma "Par IIN" 17. panta 10. punktu.
Martinas
Martinas 26.05.2004 22:48
38532 сообщения на сайте
Liels paldies Jums. Gan par atsaucēm uz informācijas avotiem, gan par Jūsu viedokļiem. Bez Jums es jau sen būtu pazudusi.
Inesesok
Inesesok 27.05.2004 08:37
55 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.