Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Больничный А лист с декабря на январь.. К списку тем
Больничный А лист с декабря на январь..
Помогите, пожалуйста. только не отсылайте в поисковик..
Больничный А начался 22.12.2008.заканчивается 04.01.2009. Необлагаемый минимум на январские 4 дня остаётся 80 Лс? или на эти дни применяется уже 90?
Лист А плавно переходит в В до конца месяца..
Ответы (11)
Minimums par 4 dienām no 90 un viss aprēķins janvārī.
Slimības nauda nav jādala pa periodiem, kaut gan es pati to cenšos pēc iespējas dalīt tāpat kā atvaļinājuma naudu, ja darbanespējas lapa ir iesniegta uz algas aprēķina dienu.
Вам придется оплачивать все 14 календ.дней (вернее рабочие дни вашего работника в этом периоде). И необл.минимум, и льготы, и доп.льготы - все применяется в том размере, какой установлен для каждого отчетного периода.
"Под стулом", к стати, об этом есть.
Mu-maija, vai ir kaut kas mainījies šajā virzienā? Es arī tā domāju un arī tā daru iespēju robežās,bet, kad līdzīgs jautājums bija šeit forumā, lielākā daļa iesaistījošos foruma dalībnieku pierādīja pretējo. Es attiecīgi uzrakstīju VIDam, saņēmu atbildi, ka tas tiešām attiecas tikai uz atvaļinājumiem. E-pastā ir arī vēstule.Ja nu izmaiņas kādas esmu palaidusi garām. Lūdzu, palīdziet tikt skaidrībā!
http://www.vgk.lv/lv/forum/2/74801/page/2/
Всегда делю больничные по месяцам.
Pavadvēstulē ir arī brīvs teksts, ka nav nepareizi, ja slimības nauda tiek sadalīta pa mēnešiem.
Citāts no VID atbildes:
Šo noteikumu 12.punktsparedz tikai darba ņēmējam aprēķinātās atvaļinājuma samaksas un no tās aprēķināto obligāto iemaksu sadalīšanu par tiem pārskata mēnešiem, par kuriem atvaļinājuma samaksa aprēķināta.
Ministru kabineta 2000.gada14.novembra noteikumi Nr.397 nenosaka, ka darba ņēmējam aprēķinātā slimības nauda un no tās aprēķinātās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas būtu sadalāmas pa tiem pārskata mēnešiem, par kuriem slimības nauda aprēķināta.
Albina- žēl, ka Jūs nebijāt tajā diskusijā.:-) Kaut gan patiesība ir kaut kur pa vidu.
Ну вообще-то в 924 правилах четко говорится
3. Darba alga un citas izmaksas par darbu vai citu veidu darbību līdz 2008.gada31.decembrim, ja tās izmaksā pēc 2008.gada31.decembra, apliekamas ar iedzīvotāju ienākuma nodokli, piemērojot tādu mēneša neapliekamā minimuma un nodokļa atvieglojuma apmēru, kāds bija spēkā līdz 2008.gada31.decembrim.
Считаю, что больничный - это и есть un citas izmaksas, раз его обязали выплачивать работодателей
Paldies, Albina, tam es piekrītu.Izlasīju līdz beigām. Tas jau arī ir tas jaunākais, ko esmu palaidusi garām.:-) Bet tas jau tikai uz finansu gada robežu un dažādiem nealiekamajiem minimumiem attiecas,pārējos mēnešos tas nedarbojas.
Ņemu atpakaļ savu komentāru kā neprecīzu.
Minimums par 4 dienām no 90 un viss aprēķins janvārī.
Slimības nauda nav jādala pa periodiem, kaut gan es pati to cenšos pēc iespējas dalīt tāpat kā atvaļinājuma naudu, ja darbanespējas lapa ir iesniegta uz algas aprēķina dienu.
Albina
Всегда делю больничные по месяцам.
А как же иначе?
Ин, а ты по ссылке сходи?
Закрыть
Краткое описание нарушения