Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Cleo, lūdzu palīdzību! К списку тем

Cleo, lūdzu palīdzību!
Paskatījos Jūsu piedāvātos cirsmu izstrādes reģistrus. Ja man ir tikai pagaidu uzglabāšanas vieta, kādam reģistram jābūt no Piedāvājuma: "Cirsmu izstrādes uzskaites reģistrs par cirsmu" vai "Cirsmu izstrādes kopsavilkuma reģistrs"?:'( Vai abiem?
Egitija
Egitija 18.02.2009 14:30
13 сообщений на сайте

Ответы (9)

Cirsmu izstrādes uzskaites reģistrs par cirsmu, ja notiek ciršanas tiesību iegāde (iegūšana) un pašu spēkiem tiek izcirsts.

Kopsavilkumu taisīju tajā laikā, kad bija jāiesniedz līdz 20.janvārim koku kustības pārskats VIDā, tagad tas punkts ir atcelts un ja pašu vajadzībām kopsavilkumu nevajag, tad nevajag.
Cleo
Cleo 18.02.2009 15:36
19234 сообщения на сайте
Paldies Cleo par atsaucību.Vēl tikai par to uzmērīšanas aktu nesaprotu.Tikkokonsultējos ar grāmatvedi, kas taisīja tieši Cleo piedāvāto variantu un ja nemaldos, tad Jēkabpils VID atmetis atpakaļ un vēl sodu uzlicis: citēju "Es ar saprotu, ka pagaidu uzglabāšanas vietā nav jābūt uzmērīšanas apliecinājumam, bet VID teica, ka tad nav attaisnojuma dokuments uz kā pamata katrai PPR es varu pretī ierakstīt, ka man koki ienāk un tieši noteikts sortiments. Ka CAV nav attaisnojuma dokuments. Un CAV piemēram norāda konkrētas sugas nevis jau izstrādāto sortimentu, ka lai būtu attaisnojuma dokuments uz kā pamata uzrodas konkrēta sortiments - (piemēram taras kluči vai papīrmalka, jo cav ir tikai Bērzs, Egle utl.) :'( Kā ir pareizi?:-/
Egitija
Egitija 18.02.2009 15:46
13 сообщений на сайте
nekad man nav prasījuši uzmērīšanas aktu. Nopērk tiesības izcirst, bet nodot koku un tajā pavadzīmē, ar kuru kokus realizē jau arī parādās sortiments. Uzmērīšanu veic tā firma, kas šos kokus uzpērk (tā tas ir bijis no laika gala), ja tiešām esat pagaidu uzglabāšanas vieta nevis pastāvīgā.

II. Koku un apaļo kokmateriālu uzskaites kārtība pagaidu uzglabāšanas vietā, kā arī uzskaiti, darījumus un personisko patēriņu apliecinošie dokumenti

4. Uzskaitot darījumus ar kokiem, koku īpašnieks vai tiesiskais valdītājs nodrošina šādu informāciju:

4.1. attaisnojuma dokumenta nosaukums, numurs un datums;

4.2. darījumā iegūto koku apjoms un to vērtība latos.

5. Veicot apaļo kokmateriālu uzskaiti pagaidu uzglabāšanas vietā, persona, kuras īpašumā vai tiesiskajā valdījumā ir koki vai no tiem iegūtie apaļie kokmateriāli, pārskata perioda beigās nodrošina šādu informāciju:

5.1. iegūto apaļo kokmateriālu faktiskais apjoms;

5.2. no pagaidu uzglabāšanas vietas aizvesto apaļo kokmateriālu apjoms un atbilstošā attaisnojuma dokumenta nosaukums, numurs un datums;

5.3. personiskajam patēriņam izmantoto apaļo kokmateriālu apjoms;

5.4. apaļo kokmateriālu nokraušanas vietā atlikušo apaļo kokmateriālu apjoms;

5.5. turpmākajos saimnieciskajos darījumos neizmantojamo apaļo kokmateriālu apjoms.

6. Ja fiziskā persona, kas neveic saim­niecisko darbību ar apaļajiem kokmateriāliem, apaļos kokmateriālus izmanto tikai personiskam patēriņam, tā sagatavo pārskatu par personiskajam patēriņam izmantoto apaļo kokmateriālu apjomu (pielikums) un nodrošina tā glabāšanu piecus gadus. Persona pārskatu uzrāda Valsts ieņēmumu dienestam un Valsts meža dienestam pēc tā pieprasījuma.

Kur te ir teikts, ka jābūt norādītam pa sugām un turklāt uzmērīšanas aktam?

Uzmērīšanas aktam (apliecinājumam) jābūt pastāvīgās uzglabāšanas vietās.

10. Pastāvīgajā uzglabāšanas vietā apaļos kokmateriālus uzskaita pēc to uzmērīšanas. Pamatojoties uz mērījumu, nosaka darījuma apjomu ar apaļajiem kokmateriāliem.

http://www.likumi.lv/doc.php?id=166
Cleo
Cleo 18.02.2009 15:54
19234 сообщения на сайте
varbūt minētajai grāmatvedei tā ir pastāvīgā uzglabāšanas vieta nevis pagaidu? Un gribētu piezīmēt, ka ne jau grāmatvedis ir tiesīgs veikt uzmērīšanu.
Cleo
Cleo 18.02.2009 15:56
19234 сообщения на сайте
to kāds sortimenst Jums rodas no cirsmas pašiem izcērtot var apliecināt vienīgi iekšējais dokuments - tas varētu būt saražotās produkcijas akts, kurā tad varat norādīt, kas tad tur tika iegūts un tā formu un saturu nosaka vienīgi MK 154 Dokumentu noformēšanas noteikumi.
Cleo
Cleo 18.02.2009 16:00
19234 сообщения на сайте
Paldies liels! Vai VID nepiekasās par to, ka jūsu cirsmu izstrādes uzskaites reģistrā nav norādīti personiskam patēriņam un turpmākajos darījumos neizmantojamo kokm.apjoms Man jau, ja godīgi, tās ailes būs tā kā tā tukšas.

Un vēl, va varu taisīt tādu reģistru par vienu cirsmu visi mēneši kopā?

Paldies lielais, vēlreiz!!!!
Egitija
Egitija 18.02.2009 16:04
13 сообщений на сайте
Vai VID tos kādreiz ir skatījies?
Ilma
Ilma 18.02.2009 16:05
30495 сообщений на сайте
Jā, Jēkabpils VID ielien visur Ilma.

Ja nav izmantoti personiskam patēriņam, tad nav ko arī aizpildīt, tas ir tikai loģiski un tur nu VIdam nav nekādas darīšanas vai aile tukša vai ievilkts krustiņš

Man šis reģistrs ir kā analītiskā uzskaite kokmateriāliem cirsmās- katrā konkrētā cirsmā, tāpēc kārtoju šo reģistru katrai atsevišķai cirsmai, kamēr tā tiek izstrādāta. Šis reģistrs var arī nenoslēgties viena mēneša ietvaros - ja runājam par pagaidu uzgalbāšanas vietu reģistru, jo pastāvīgo uzglabāšanu vietās ir cits reģistrs un tas jānosle'dz katra mēneša beigās, turklāt noteikumos noteikts, ka tieši šo reģistru VIDam uzrāda pēc tā pieprasījuma. Ja uzmanīgi lasīsiet noteikumus, tad visādā ziņā es neredzu tādu info par pagaidu uzglabāšanas vietām.
Cleo
Cleo 18.02.2009 16:12
19234 сообщения на сайте
Ja tā grāmatvede tik tiešām nejauc pagaidu uzglabāšanas vietu ar pastāvīgās uzglabāšanas vietu, tad tur nu viņai vajadzētu VIDam prasīt, lai norāda konkrēto punktu noteikumos, kurš tiek pārkāpts. Citēju no likuma terminus.

6) pagaidu uzglabāšanas vieta — viena vai vairākas vienā īpašumā vai tiesiskajā valdījumā esošas viena kalendārā gada cirsmas un tajās iegūto apaļo kokmateriālu nokraušanas vieta, kā arī tādu apaļo kokmateriālu nokraušanas vieta, kuru ieguvei nav nepieciešams koku ciršanas apliecinājums;

7) pastāvīgā uzglabāšanas vieta — vieta, kurā tiek uzglabāti apaļie kokmateriāli, kas paredzēti saimnieciskās darbības veikšanai, un kura nav pagaidu uzglabāšanas vieta;
Cleo
Cleo 18.02.2009 16:16
19234 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.