Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Годовой отчет

Uzkrājumi atvaļinājumiem pilnsabiedrībā - vajag? К списку тем

Uzkrājumi atvaļinājumiem pilnsabiedrībā - vajag?
Gribu pārliecināties, vai tas tā ir...

Taisot uzkrājumus atvaļinājumiem, mēs koriģējam par šo summu UIN deklarāciju, kā rezultātā apliekamais ienākums UIN vajadzībām nemainās.

Man ir pilnsabiedrība, bet viņa gan taisa gada pārskatu, bet tai nav jaīesniedz UIN deklarācija (tikai pielikums par biedru daļām), jo peļņu katrs biedrs koriģē jau savā UIN deklarācijā... Es tagad nesaprotu - tas nozīmē, ka es nevaru taisīt uzkrājumus atvaļinājumiem, jo teorētiski katram biedram šī atvaļinājumu uzkrājumu summa būtu jāzin un ar to jākoriģē UIN deklarācija.... Tagad nesaprotu - man jātaisa uzkrājumi atvaļinājumiem (nu jebkam, bet citam man nevajag) vai nē...
Ievina
Ievina 19.02.2009 11:29
134 сообщения на сайте

Ответы (11)

Jums biedri ir fiziskas vai juridiskas personas?
Gvt
Gvt 19.02.2009 11:49
2076 сообщений на сайте
Juridiskas... 5 firmas apvienojās, lai nodibinātu pilnsabiedrību... bet pašā pilnsabiedrībā ir algoti darbinieki, kuriem pienākas gan atvaļinājums, gan alga....
Ievina
Ievina 19.02.2009 11:53
134 сообщения на сайте
Es domāju, ka algotiem darbiniekiem vajag taisot uzkrājumus atvaļinājumiem.
Gvt
Gvt 19.02.2009 11:59
2076 сообщений на сайте
Nu, ja! Es arī domāju, ka vajag... Vienīgais, ja tā būtu parasta firma, kura pati taisītu UIN deklarāciju, viņa to summu, par kuru palielināja apliekamo ienākumu

D7210-K4311; D7310-K 43110 ,ieliktu UIN deklarācijas 19 rindā un lieta darīta... apliekamais ienākums palielināts un samazināts... Viss korekti...

BET Tā kā pilnsabiedrībai nav pašai jātaisa UIN deklarācija, tikai pielikums, viņa sadala savu peļņu uz biedriem, piemēram, peļņa 100,- Ls, dalot uz 5 biedriem - katrs biedrs savā gada pārskatā liek klāt 20,- Ls... Bet vai tad viņi arī šos uzkrājumus atvaļinājumiem dalīs uz 5 un liks katrs savā UIN deklarācijā?:-/
Ievina
Ievina 19.02.2009 12:07
134 сообщения на сайте
Jums tie uzkrājumi samazinās peļņu par gadu (7..), kuru paredzēts sadalīt. Un viss. Tas, kas iznāk P/Z aprēķina rezultātā, tas ir sadalāms. Ja netaisīt uzkrājumus, vairāk aizies uz peļņu, vairāk būs izņemts, bet par atvaļinājumiem nebūs ar ko maksāt.
Gvt
Gvt 19.02.2009 14:35
2076 сообщений на сайте
Bet es vai tad drīkstu taisīt D7210-k4311 uzkrājumus, likt šo summu izmaksās P/Z aprēķinā, bet nekoriģējot ar uzkrājumiem UIN deklarāciju?

Ja es likšu tikai P/Z aprēķinā, bet nepalielināšu ar šo summu apliekamo ienākumu UIN vajadzībām 19 rinda, tad es nepārkāpšu UIN likuma 6 pantu, kurš nosaka, ka par uzkrājumu summu jāpalielina paliekamais ienākums? Loģiski būtu, ja šo atvaļinājuma summu es lieku izmaksās D7210- K4311, bet katrs no biedriem savas UIN deklarācijas 19 rindā liek 1/5 daļu no uzkrājumiem (5 biedri)... Bet tā ir?
Ievina
Ievina 19.02.2009 15:33
134 сообщения на сайте
Или я чего не понимаю или вы.

Персональные общества распределяют не прибыль, а облагаемый доход из декларации. И там ужо все посчитано и скорректировано. И декларацию ПНП они сдают. Только налог не перечисляют.

Была когда-то дырка, что распределяли прибыль. Да ее уже давно прикрыли.
Maija
Maija 19.02.2009 15:57
28223 сообщения на сайте
Es šodien zvanīju uz VID un tur man teica, ka pilnsabiedrības UIN deklarācijas nenodod, bet tikai 4a pielikumu, kurā norāda, cik kurai firmai daļas...

Ja jau nodotu deklarāciju, problēmu nebūtu....

Varbūt es Jūs nesapratu:(
Ievina
Ievina 19.02.2009 16:05
134 сообщения на сайте
Вот я открыла закон, ст. 22

(9) Personālsabiedrība sagatavo un iesniedz Valsts ieņēmumu dienestam uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarāciju par attiecīgo taksācijas periodu, norādot tajā arī informāciju par personālsabiedrības biedriem.

(10) Personālsabiedrības biedri - rezidenti un pastāvīgās pārstāvniecības, pamatojoties uz personālsabiedrības uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarāciju, iekļauj uz sevi attiecināto personālsabiedrības ar uzņēmumu ienākuma nodokli apliekamo ienākumu vai zaudējumu daļu savā uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarācijā, attiecīgi koriģējot apliekamo ienākumu, bet, iesniedzot Valsts ieņēmumu dienestam savu uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarāciju, pielikumā pievieno personālsabiedrības uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarāciju, gada finanšu pārskatus un personālsabiedrības apliecinājumu par katram biedram piederošo personālsabiedrības ieguldījuma daļas lielumu.

Полное общество - это то же самое персональное общество.
Maija
Maija 19.02.2009 16:15
28223 сообщения на сайте
Paldies, Maija!

Es pati domāju, ka arī pilnsabiedrībai jātaisa UIN deklarācija, bet man VID konsultācijā tik pārliecinoši teica, ka vajag tikai to UIN deklarācijas pielikumu, ka es domāju, ka kaut ko jaucu....

Tas nozīmē, ka pilnsabiedrībai es visu taisu kā parastai firmai:-D

Bet, ja drīkst jautāt, kas notiek ar biedriem - pamatojoties uz personālsabiedrības uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarāciju, iekļauj uz sevi attiecināto personālsabiedrības ar uzņēmumu ienākuma nodokli apliekamo ienākumu vai zaudējumu daļu savā uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarācijā, attiecīgi koriģējot apliekamo ienākumu...

Kā tas dabā izskatās? Man meklēt informāciju par to, kā tas notiek meitas un mātes uzņēmumiem vai kaut kā savādāk?
Ievina
Ievina 19.02.2009 16:48
134 сообщения на сайте
Скажите пожалуста,а где в балансе указывать biedru ieguldījumi в pamatkapital или в резервы?
Avt
Avt 20.02.2009 08:49
816 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.