Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Kokmateriālu transportēšana un PVN ES К списку тем

Kokmateriālu transportēšana un PVN ES
Labdien. Lūdzu palīdziet tikt skaidrībā. VID vestulē 15.5.3/12298 no 12.05.04. par preču pavaddokumentu noformēšanu pēc pievienošanos ES ir teikts, ka PPR kokmateriāliem VAR nenoformēt ja transpotē kokmateriālus uz/no ES, ja ir CMR. Vai tas nozīmē, ka sniedzot transporta paklpojumus Latvijas rezidentam no Latvijas uz Vāciju (kokmateriāliem)mēs piestādam klientam rēķinu ar PVN 18% un iemaksājam budžetā parastajā kārtībā, nepiemērojot MK noteikumus Nr. 251 no 12.06.01. par PVN piemērošanu darījumos ar kokmateriāliem? Un ko nozīmē VID vēstulē vārdiņš VAR NENOFORMĒT? Var arī noformēt?
Irenak
Irenak 28.05.2004 14:41
5 сообщений на сайте

Ответы (2)

"Koki", kas aiziet uz ES - ir vienkāršā preču piegāde un, ja saņēmējs ir ES apliekamā persona, tad nodokļa rēķinā būs 0%, bet PVN maksās savā budžetā vāči un saskaņā ar savu likmi. "Maksāšana" reversa kārtībā jaunā Likuma izpratnē nav fiziska maksāšana, bet uzrādīšana deklarācijā kā aprēķinātā un atskaitītā summa.
Mu-maija
Mu-maija 28.05.2004 19:46
15900 сообщений на сайте
Ja Jūs esat transportfirma un sniedzat kokmateriālu transportēšanas pakalpojumus citai Latvijas firmai, tad manuprāt Jūs par transportēšanu varat izrakstīt kā līdz šim koku PPR. To nevar izrakstīt ES firmai par pašiem kokmateriāliem, tur ir jāraksta vai nu parastā PPR vai invoiss.
Veraita
Veraita 31.05.2004 10:37
167 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.