Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Актуальная дискуссия

Nekustāma īpašuma kapitālais remonts....nolietojums К списку тем

Nekustāma īpašuma kapitālais remonts....nolietojums
Nekustāma īpašuma kapitālais remonts....nolietojums

Labdien,

Palidziet, lūdzu, ar tādu jautājumu:

Fiziskai personai (reģistrēta VIDā, kā saim.darbības veicējs) pieder īpašumi:

- dzīvokli - dzīvo irnieki (nolietojumu dzīvokliem nav taču jārēķina???);

- māja - pedējos divus gadus bija veikts kapitālais remonts un 2008.gadā remonts bija pebeigts. Es saprotu, kā man pie ēkas vērtības drošvien jāpiepluso kapitala remonta izmaksas, bet no kā veidojas īpašuma sākotnēja vērtība??? No Zemes grāmatas izraksta? Un vēl kad sākt rēķināt nolietojumu, - visus divus gadus kāmer bija remonts, kā es skatos tagad, iepriekšeja grāmatvede nolietojumu nerēķināja, - es tā saprotu, kā nolietojumu jāsāk rēķināt, kad remonts ir pabeigts??? Vai es kļūdos?

Liels paldies.
Natalkan
Natalkan 13.03.2009 12:10
212 сообщений на сайте

Ответы (4)

1) Износ считается за всё, что используется в хоз.деятельности, включая жилые помещения

2) Вы уверены, что это капитальный ремонт?

3) Стоимость для износа - в зависимости от того, каким путем приобретен дом.

4) "visus divus gadus kāmer bija remonts" - а деятельность в это время была или дом пустовал?
Martinas
Martinas 13.03.2009 12:14
38532 сообщения на сайте
1) Износ считается за всё, что используется в хоз.деятельности, включая жилые помещения - no togda drugov vopros, - esli zaključen ne nomas ligums, bet īres ligums - eto hozjajstvennaja deateljnosj ili net??? Dohoda on ot etogo ne polučaet?!

2) Вы уверены, что это капитальный ремонт? - menjali poli, steni rušili....

3) Стоимость для износа - в зависимости от того, каким путем приобретен дом. - a gde pro eto počitatj??

4) "visus divus gadus kāmer bija remonts" - а деятельность в это время была или дом пустовал? - dom pustoval, toljko remont?!

Spasibo.
Natalkan
Natalkan 13.03.2009 12:22
212 сообщений на сайте
1) "eto hozjajstvennaja deateljnosj ili net??? Dohoda on ot etogo ne polučaet?!" - как же не получает, а īres maksa это не доход?

2) Был ли проект и būvatļauja?

3) По-моему, в правилах к закону "О ПНН". Если купил - то со стоимости приобретения, если денационализированный дом - то иначе.

4) Ну я бы тогда тоже за это время не начисляла.
Martinas
Martinas 13.03.2009 15:41
38532 сообщения на сайте
... menjali poli, steni rušili.... - nevienozīmīgi. Tas ir atkarīgs no tā, cik lielā mērā remonta procesā skartas nesošās konstrukcijas. Tāpēc svarīgi skatīt dokumentus, kas noformēti šim remontam.

Apzīmējums - kapremonts - īsti neiederas, ja visu uzskaitē gribat saskaņot ar normatīviem aktiem. Tā, manuprāt, būs bijusi renovācija.

Skat. atbilstību -

22. Renovācija - būves vai tās daļas remonts (kapitālais remonts), lai atjaunotu būvi vai tās daļu, nomainot nolietojušos nesošos elementus vai konstrukcijas, kā arī mērķtiecīgu funkcionālu vai tehnisku uzlabojumu ieviešana būvē, nemainot tās apjomu un funkciju.

(MK 06.09.2005. noteikumu Nr.685 redakcijā)

http://www.likumi.lv/doc.php?id=42807&version_date=01.01.2009

Bet par pārējiem Jūs interesējošiem jautājumiem aktuāls un izsmeļošs ir materiāls, ar kuru iesaku iepazīties, ir

Par nekustamo īpašumu saimnieciskajā darbībā

http://www.lv.lv/index.php?menu=doc&sub=697&id=187796
un neapšaubāmi - LGS Nr.7 nosacījumi.
Leciigaa
Leciigaa 14.03.2009 10:17
2691 сообщение на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.