Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Gada neapliekamais minimums un BK atvaļinājums К списку тем

Gada neapliekamais minimums un BK atvaļinājums
Vai ir iespējams, iesniedzot gada ienākuma deklarāciju, dabūt atpakaļ IIN par gada neapliekamā minimuma daļu par periodu, kad māte atradās BK atvaļinājumā un nesaņēma arī vecāku pabalstu (to saņēma strādājošais tēvs).
Daceneste
Daceneste 23.03.2009 17:32
142 сообщения на сайте

Ответы (5)

Cienījamā Dace,

Ja nav maksāts iedzīvotāju ienākuma nodoklis, tad nevar neko dabūt atpakaļ.Palasiet likumu par IIN. Jūs 25% IIE atnmaksu varat dabūt tikai , ja Jums ir bijuši attaisnotie izdevumi(zobārstniecības izdevumi, medīcīnas izdevumi, izglītības izdevumi un Jūs to ar attiecīgiemdokumentiemvarat pamatot). Jūs var iekļaut savā deklarācijā Jūsu radi - tēvs, māte, vīrs, bērni
Aivareno
Aivareno 23.03.2009 18:06
6641 сообщение на сайте
Ну а если какой-то период в таксационном году мама работала перед отпуском и платила налог, то можно подать декларацию и вернуть уплаченное.
Irina_8ko
Irina_8ko 23.03.2009 20:08
2767 сообщений на сайте
Если налог не платился, то можно маму вписать в папе иждивенцем задним числом и получить налог папы обратно.;-)
Amuil
Amuil 23.03.2009 21:38
26356 сообщений на сайте
Paldies visiem par atbildēm! Standarta gadījums ir saprotams ( par attaisnotajiem izdevumiem un tuvajiem radiniekiem), bet lasīju VID mājas lapā, ka, ja cilvēks ir sācis strādāt un maksāt IIN, piemēram, gada vidū, tad par tiem mēnešiem, kad viņš nestrādāja, var dabūt atpakaļ IIN no šo mēnešu neapliekamā minimuma daļas, jo neapliekamais minimums attiecas uz visu gadu. Tāpēc bija jautājums par māmiņu, kura 2 mēnešus ir strādājusi, tad bijusi sl. lapa B (dzemdības), bet pēc tam līdz gada beigām atradusies BK atvaļinājumā. Šķiet, ka arī šajā gadījumā varētu iesniegt gada deklarāciju un dabūt atpakaļ IIN
Daceneste
Daceneste 24.03.2009 08:54
142 сообщения на сайте
Noteikti var un vajag!!!Irina_8ko Jums jau to rakstīja.Es jau vakar tā arī sapratu, ka kāds menesis ir noteikti strādāts un IIN ir maksāts.Bet, ja māmiņa pēc dzemdībām atrodas vīra apgādājamajos, par to periodu viņai nepiemērojas neapliekamais minimums.
Vijoliite
Vijoliite 24.03.2009 15:27
1711 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.