Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
atliktais nodoklis - lūdzu palīdziet... К списку тем
atliktais nodoklis - lūdzu palīdziet...
forums ir ļoti plašs par šo tēmu, bet nerodu īstās atbildes uz saviem jaut...
ja, piemeram, 2007.g.atliktaisbija 2657 Ls un šogad sanāk 2609 Ls, tad grāmatot vajag tikai starpību? un ja sanāk ar minuss zīmi, tad debetē?
Ответы (12)
Jā. Grāmatot vajag starpību D4...K8...
...nu ja, protams 2007 gadā 2657Ls-tas bija kredīta atlikums....:-)
nu skaidrak palikaa...jo ipriekseja gr-de katru gadu aprekinato skaitli tikai gramatoja kreditaa... un tad es saku domat, ka tur trukst logikas...:-O
tad vēlreiz pārliecībai - šogad būs atliktais -48 Ls, PZ aprekinaa to arī likt ieksā ar mīnusu, bet virsgrāmata tad grāmatoju kā iepriekš parādīts, ja?
Jums jāsaprot galvenais, ka PZ aizpildās no operatīviem kontiem. Tāpēc tur būs summa, kura sēž Jūsu kontā 8....Tātad--48Ls. Bet virsgrāmatā, kontā Atliktais UIN, Jums būs atlikusi summa-Jusu gadijumā K4...2609Ls.
bet tad sanāk, ka PZ apreķinā man palielināsies peļņa par tiem 48 Ls???
Šinī gadījumā, jā! Un tas ir pareizi!:-)
Vienīgi domāju kā man tagad darīt pareizāk: respektīvi reālā situācija ir ar tiem skaitļiem ko es te minēju, bet ieprieksējā gadā grāmatvede aprēkināto nodokli (2657 ls) pa taisno(nevis grāmatojot starpību, bet gan visu aprēķināto) tā arī ielika bilancē, līdz ar to gada beigās bilancē kredītā bija 4506.66 Ls... lai gan pēc loģikas būtu jābūt 2657 Ls...ja es to taagd turpinu, tad man sanāk samazināt nu jau par 1897 Ls un par šo summu PZ aprēķinā palielināt peļņu? tie jau vairs nav 50 Ls, tā ir nopietnāka summa.... kā korektak to visu tagad izlabot?
Un ko viņa parādija UIN deklarācijā&
atvainojos, bet īsti nesapratu par kuru vietu deklarācijā tieši irr runa? tur taču ir peļņa pirms atliktā nodokļa saistībām?
Vaj! Atvainojiet! Saputroju ar uzkrājumiem atvaļīnājumiem...:-)
Es domāju, ka lai ta paliek kā ir! Pagaisgad samazinājiet sev peļņu, šogad-palielināsiet!
nu re.... es jau domaju, ka esmu ko palaidusi garām
starpcitu arī atvaļinājumu uzkrājumos viņai tādap at ikļūda bija - kad grāmatoja visu nevis starpību...
jūs ka jutāt!
Un vispār liels paldies Jums par atsaucību!
Закрыть
Краткое описание нарушения