Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
SOS - IIN gada deklarācija no saimniec.darbības К списку тем
SOS - IIN gada deklarācija no saimniec.darbības
Labdien! Lūdzu palīdziet ar savām idejām...
Esmu saimnieciskās darbības veicējs. Savas saimnieciskās darbības
nodrošināšanai, tiek patapināta vieglā automašīna. Par katru braucienu tiek
rakstīta ceļazīme un klāt pievienots čeks par degvielu.
Jautājums: vai patapinātai automašīnai drīkst norakstīt saimnieciskās darbības
izdevumos visas izmaksas, pamatojoties uz detalizēti izstrādātiem maršrutiem un
atbilstoši noformētiem attaisnojuma dokumentiem?
Paldies!
Ответы (14)
Vai personīgais auto, vai no kaimiņa patapinātais?
Civillikums
1. Patapinājuma ņēmēja pienākumi
1952. Patapinājuma ņēmējs var lietot patapināto lietu tikai saskaņā ar norunu, bet ja tādas norunas nav, tad tikai tā, kā tas visvairāk atbilst tās raksturam un apstākļiem. Nodot lietu citam lietot viņš nedrīkst.
1953. Patapinājuma ņēmējam pēc iespējas jārūpējas par patapinātās lietas uzturēšanu un uzglabāšanu, un tādēļ viņš atbild par katru tādu tās bojājumu, kuru viņš būtu spējis novērst.
Ja personīgais:
Personīgā vieglā automobiļa (izņemot vieglo automobili ar speciālo aprīkojumu) ekspluatācijas izmaksas (arī izdevumus par degvielu) izdevumos ietver proporcionāli saimnieciskās darbības vajadzībām nobraukto kilometru skaitam, pamatojoties uz detalizēti izstrādātiem maršrutiem, bet ne vairāk kā par 70 procentiem. Ja maksātājam nav atbilstoši noformētu attaisnojuma dokumentu, izdevumos ietver ne vairāk par 50 procentiem no faktiskajām izmaksām.
Tur jau arī drusku sāku maldīties...jo Likumā "Par IIN" 11.(5)pants 6.punktā, tā jau arī rakstīts,ka PERSONĪGĀ...bet auto īpašnieks ir mans vīrs un es tikai patapinu un lietoju tikai savas saimnieciskās darbības nodrošināšanai, par ko arī rakstu ceļazīmes...
jautājums: vai drīkstu norakstīt savas saimnieciskās darbības izdevumos visu ceļazīmē sarakstīto vai tikai 70%?
24.03.2009 12:08
jautājums: vai drīkstu norakstīt savas saimnieciskās darbības izdevumos visu ceļazīmē sarakstīto vai tikai 70%?
-Bet likumdošanā skaidri rakstīts, ka tikai 70%. Kāpēc rodās jautājums? Domājat mes te ko citu uzrakstīsim?;-)
jo Likumā "Par IIN" 11.(5)pants 6.punktā, tā jau arī rakstīts,ka PERSONĪGĀ vieglā automobiļa ...bet auto ir PATAPINĀTS (īpašnieks ir mans vīrs) un lietoju tikai savas saimnieciskās darbības nodrošināšanai, par ko arī rakstu ceļazīmes...
Valsts netic, ka a/m lietojiet TIKAI saimn.darbībai gan jau ar vīru kaut kur aizbrauciet arī personīgās darīšanas:-D
Nu tādā gadijumā dzrizāk ietu runa par to, ka Jūs vispār nevarat norakstīt izdevumus, jo auto nav Jūsu, bet ne viss par to cik % norakstīt.
Atbilstoši likuma 11.pantatrešās daļas 15.punktamun MK noteikumiem Nr. 793 es drīkstu iekļaut izmaksās, izdevumus, kas pēc ekonomiskā satura un būtības atbilst saimniec.darbībai. Dimma rakstīja par patapinājumu (Civillikums)un pamatojoties uz patapin.līg. es drīkstu to izmantot savā saimniec.darbībā.
Par PL nolietojumu ir skaidrs, to es nevaru rēķināt...bet diskusija iet par to, cik procentuāli es drīkstu norakstīt degvielu pēc ceļazīmes...
Uzparasiet VIDā.
Vot, būtu no kaimiņa patapinājusi, ne no vīra
Nav nekāda vaina ari no vīra patapināt. Tikai uz izdevumiem vienalga tikai 70%.
PALDIES PAR ATSAUCĪBU... JAUKU DIENU, ELITA
Закрыть
Краткое описание нарушения