Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Компьютерные программы, авторские права и лицензирование

Debitors iemaksā EUR uzņēmuma LVL kontā - kā atspoguļot Tildes Jumī ? К списку тем

Debitors iemaksā EUR uzņēmuma LVL kontā - kā atspoguļot Tildes Jumī ?
Uzņēmumam ir debitors, kuram ir parāds par 3 rēķiniem: 1000 EUR, 1000 LVL un 1000 USD.

Debitors ir aizgājis uz banku un iemaksājis uzņēmuma latu kontā 284,21 EUR, kurus banka pēc sava kursa (0,7037) tajā dienā konvertēja uz latiem un mūsu kontā parādās 200 LVL. Kā pareizi jāizveido bankas ienākošais maksājums, lai debitoru kartiņā EUR rēķina parāds samazinātos par 199,74 LVL (kas būtu 284,21 EUR * 0,702804). Rodas 0,26 LVL valūtas maiņas ieņēmumi.

Man ir tāds grāmatojums

D banka K debitors 199,74 LVL

D banka K val.ieņēm 0,26 LVL

Pie apmaksas it kā atķesēju debitora EUR rēķinu apmaksu, bet programma automātiski ieliek, ka parāds samazinās par 200 LVL. Man vajag samazināt tikai par 199,74.

Un vēl, kad skatos atskaiti "Norēķini ar partneri (valūtās)" tad tie 200 LVL tiek noņemti no 1000 LVL parāda summas nevis no EUR parāda. Tāpēc, ka rēķina apmaksa bija LVL valūtā? Vai nekā nevar izdarīt tā, ka samazinās EUR parāda summa???
Lapsina
Lapsina 01.04.2009 14:29
нет сообщений на сайте

Ответы (6)

Jums kontā iemaksāti 200 lati un tur tie arī stāv. Visas citas darbības jāveic ārpus bankas (ja pēc tam gribam visu ērti sameklēt un pārbaudīt).

Valūtas kursu svārstībām ir atsevišķs dokumenta tips, kas tā arī saucas un jāizmanto kontējos svārstības.

Tildes mājas lapā pie grāmatvežu pēcpusdienām ir materiāls par to, kā grāmatot, ja parāds vienā valūtā, bet iemaksāts citā.

http://www.tilde.lv/Download/Gr_Pecp/2007.01.23/InventarizacijuVeiksana-Enols-LV.pdf
Andaz
Andaz 01.04.2009 14:38
27892 сообщения на сайте
Tur rakstīts, ka jāveic papildus grāmatojums. Caur kurieni? Caur grāmatojumiem?
Lapsina
Lapsina 01.04.2009 14:52
нет сообщений на сайте
Un ko nozīmē valūtu partneris? Varbūt man tāpēc EUR iemaksāto summu noņēma no LVL rēķina debitoru parādā? Man kā iesācējai grūti iet ar banku un valūtām.
Lapsina
Lapsina 01.04.2009 14:53
нет сообщений на сайте
Šobrīd man ir izveidots bankas ienākošais maksājums nenorādot nekādu dokumenta tipu

D banka K valūtas starpkonts 200 LVL

Tad es izveidoju grāmatojumu ar dokumenta tipu debeta apmaksa

D valūtas starpkonts K debitora parāds 284,21 EUR un sasaistīju šo summu ar EUR rēķinu.

Tagad man rāda pareizi debitora atlikumu un banku.

Bet kā ar to valūtas kursu starpību? Tas ir vēl trešais grāmatojums nenorādot dokumentu tipu? Vai šo var ielikt kādā no 2 iepriekš izveidotajiem dokumentiem?
Lapsina
Lapsina 01.04.2009 15:20
нет сообщений на сайте
Vislabāk valūtas kursu svārstībām izmantot dokumenta veidu - valūtas kursu svārstības.
Andaz
Andaz 06.04.2009 17:13
27892 сообщения на сайте
Pārgrāmatošanu var veikt arī bankas dokumentā.

Tikai jāizņem ķeksītis papildgrāmatojumam un jānorāda pareiza valūta.

Arī valūtas kursu svārstības turpat var veikt, bet tām tomēr iesaku izmantot speciālo dokumentu.
Andaz
Andaz 06.04.2009 17:20
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.