Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Годовой отчет

PVN gada К списку тем

PVN gada
Sveiki! Sakiet lūdzu, kā pareizi aizpilda šo deklarāciju? Par taksācijas gadu iesniegtajās deklarācijās aprēķinātā summa, tas man skaidrs = 70+80

Bet tālāk? Par taksācijas gadu aprēķinātais nodoklis , ievērojot veiktās korekcijas - lasot MK noteikumus, tas ta kā mani nevarētu skart (rindā "Par taksācijas gadu aprēķinātais nodoklis, ievērojot veiktās korekcijas" — koriģēto budžetā maksājamo vai no budžeta atmaksājamo (ar mīnusa zīmi) nodokļa summu par taksācijas gadu (no janvāra līdz decembrim), kas aprēķināta, pārrēķinot darījumu proporciju par taksācijas gadu (atbilstoši likuma 10.pantadevītajai un desmitajai daļai), un koriģēta saskaņā ar likuma 10.pantaceturtās daļas 4.punktuun 4.1daļas 2.punktu ). Bet esmu redzējusi, ka grāmatveži tur norāda to pašu summu, ko pirmajā ailītē, tikai ar pretēju zīmi. Ja es saprotu pareizi - summa, kas man ir pirmajā ailītē ir jāliek ailītē "No budžeta atmaksājamais nodoklis", jo pēc likuma tur ir jāraksta "rindā "No budžeta atmaksājamais nodoklis" — skaitli, par kādu rindas "Par taksācijas gadu iesniegtajās deklarācijās aprēķinātā nodokļa summa" kopsumma ir lielāka nekā rindas "Par taksācijas gadu aprēķinātais nodoklis, ievērojot veiktās korekcijas".
Sondoors
Sondoors 06.04.2009 15:01
213 сообщений на сайте

Ответы (8)

Если у Вас не было необлагаемых сделок,а только облагаемые,то у Вас никакой коррекции не будет.И будет 1 графа=2 графа.В остальных ничего.

А если были,как облагаемые,так и необлагаемые сделки,то считайте пропорцию.В методичке все наглядно расписано.
Gestija
Gestija 06.04.2009 15:13
1016 сообщений на сайте
1. Par taksācijas gadu iesniegtajās deklarācijās aprēķinātā nodokļa summa /= 70+80/

Par taksācijas gadu aprēķinātais nodoklis, ievērojot veiktās korekcijas /tur ja ir apliekamie un ne apliekamie darījumi 66.ailemanu prāt kur rēķina proporcija/

Budžetā maksājamais nodoklis +

No budžeta atmaksājamais nodoklis -
Engel
Engel 06.04.2009 15:20
8 сообщений на сайте
A gde mozhno po4itats metodiku? Ja tolko b MK pravilo smotrela.
Sondoors
Sondoors 06.04.2009 15:23
213 сообщений на сайте
www.vid.gov.lv -----Pievienotas vērtības nodoklis ---------metodiskie materiāli un ne tikai...
Gestija
Gestija 06.04.2009 15:51
1016 сообщений на сайте
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=177&hl=1&oid=9345&otype=11

Noteikumi par pievienotās vērtības nodokļa deklarāciju nr. 42

VI. Pievienotās vērtības nodokļa deklarācijas par taksācijas gadu aizpildīšanas kārtība

26.6. rindā "Par taksācijas gadu iesniegtajās deklarācijās aprēķinātā nodokļa summa" — aprēķināto budžetā maksājamo vai no budžeta atmaksājamo (ar mīnusa zīmi) nodokļa summu par taksācijas gadu (no janvāra līdz decembrim), kas atbilst taksācijas perioda deklarācijas 70. un 80.rindaskopsummai (bez soda sankcijām);

26.7. rindā "Par taksācijas gadu aprēķinātais nodoklis, ievērojot veiktās korekcijas" — koriģēto budžetā maksājamo vai no budžeta atmaksājamo (ar mīnusa zīmi) nodokļa summu par taksācijas gadu (no janvāra līdz decembrim), kas aprēķināta, pārrēķinot darījumu proporciju par taksācijas gadu (atbilstoši likuma 10.pantadevītajai un desmitajai daļai), un koriģēta saskaņā ar likuma 10.pantaceturtās daļas 4.punktuun 4.1daļas 2.punktu

26.8. rindā "Budžetā maksājamais nodoklis" — skaitli, par kādu rindas "Par taksācijas gadu aprēķinātais nodoklis, ievērojot veiktās korekcijas" kopsumma ir lielāka nekā rindas "Par taksācijas gadu iesniegtajās deklarācijās aprēķinātā nodokļa summa" summa;

26.9. rindā "No budžeta atmaksājamais nodoklis" — skaitli, par kādu rindas "Par taksācijas gadu iesniegtajās deklarācijās aprēķinātā nodokļa summa" kopsumma ir lielāka nekā rindas "Par taksācijas gadu aprēķinātais nodoklis, ievērojot veiktās korekcijas" summa.
Kiyoko
Kiyoko 08.04.2009 22:00
323 сообщения на сайте
Esmu es lasījusi noteikumus un tieši tādēļ es te vispār sāku rakstīt!:-@ Nevajag man tos citēt un citēt. Vai tad nav vienkāršāk pateikt, ka 1. un 2. rindinā ir jāraksta viena un tā pati summa. 2. rindiņā tā var atšķirties ja ņem vērā korekcijas. Ja korekciju nav bijis tad tās neatšķirsies.
Sondoors
Sondoors 15.04.2009 18:22
213 сообщений на сайте
Un es saku Paldies
Sondoors
Sondoors 15.04.2009 18:22
213 сообщений на сайте
Vispār ja tā ņem, tad Gestija jau pašā sākumā skaidri pateica
Sondoors
Sondoors 15.04.2009 18:23
213 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.