PVN gada
Sveiki! Sakiet lūdzu, kā pareizi aizpilda šo deklarāciju? Par taksācijas gadu iesniegtajās deklarācijās aprēķinātā summa, tas man skaidrs = 70+80Bet tālāk? Par taksācijas gadu aprēķinātais nodoklis , ievērojot veiktās korekcijas - lasot MK noteikumus, tas ta kā mani nevarētu skart (rindā "Par taksācijas gadu aprēķinātais nodoklis, ievērojot veiktās korekcijas" — koriģēto budžetā maksājamo vai no budžeta atmaksājamo (ar mīnusa zīmi) nodokļa summu par taksācijas gadu (no janvāra līdz decembrim), kas aprēķināta, pārrēķinot darījumu proporciju par taksācijas gadu (atbilstoši likuma 10.pantadevītajai un desmitajai daļai), un koriģēta saskaņā ar likuma 10.pantaceturtās daļas 4.punktuun 4.1daļas 2.punktu ). Bet esmu redzējusi, ka grāmatveži tur norāda to pašu summu, ko pirmajā ailītē, tikai ar pretēju zīmi. Ja es saprotu pareizi - summa, kas man ir pirmajā ailītē ir jāliek ailītē "No budžeta atmaksājamais nodoklis", jo pēc likuma tur ir jāraksta "rindā "No budžeta atmaksājamais nodoklis" — skaitli, par kādu rindas "Par taksācijas gadu iesniegtajās deklarācijās aprēķinātā nodokļa summa" kopsumma ir lielāka nekā rindas "Par taksācijas gadu aprēķinātais nodoklis, ievērojot veiktās korekcijas".