Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Годовой отчет

Uzkrājumi šaubīgiem debitoriem un norakstīšana К списку тем

Uzkrājumi šaubīgiem debitoriem un norakstīšana
Bijušais sabiedrības valdes loceklis tai ir parādā noteiktu naudas summu. Šo summu esošie sabiedrības dalībnieki principā netaisās no iepriekšējā pieprasīt- tāda esot bijusi noruna, bet grib, lai es no tās summas kaut kā tieku vaļā. Es saprotu, ka man jātaisa uzkrājumi šaubīgiem debitoriem:

D 2320- K 2357

D 7431- K 4311

Bilancē debitoros un uzkrājumos nerādu, skaidroju pielikumā, palielinu apliekamo ienākumu UIN deklarācijas 10.rindā? Tik tālu laikam ir skaidrs.

Bet pēc tam es kaut kā no tiem izveidotajiem uzkrājumiem un šaubīgo debtoru konta varu tikt vaļā bez tiesas spriedumiem un visādiem citādiem dokumentiem? Vai man tomēr bezgalīgi tā summa karāsies un katru gadu gada pārskatā parādīsies? Iesakiet, lūdzu, kā pareizi rīkoties. Paldies!;-)
Elve
Elve 06.04.2009 20:38
151 сообщение на сайте

Ответы (5)

Ja ziniet, ka parādu neatgūsiet, tad nav jātaisa uzkrājumi , bet jānoraksta uz zaudējumiem piem. D 82XX un ši summa jāpalielina UIN deklarācijā.
Ilma
Ilma 06.04.2009 21:30
30495 сообщений на сайте
Pec 10 gadiem var norakstīt.

Bet UIN deklarācija vajadzētu aprēkināt "negūtus procentus", ka par aizņēmumu (piem. 8% gadā), tad VID būtu laimīgs un nesietos klāt.
Kiraa
Kiraa 06.04.2009 21:32
225 сообщений на сайте
Ja var arī netaisīt uzkrājumus, bet revidenti uzspiež tapat tos procentus rēkinat.
Kiraa
Kiraa 06.04.2009 21:34
225 сообщений на сайте
DEbitori nav jātur 10 gadus atšķirībā no kreditoriem, to var norakstīt uzreiz kā ir zināms , ka parādu neatgūs kaut vai nākošajā gadā.
Ilma
Ilma 06.04.2009 21:34
30495 сообщений на сайте
Par 10 gadiem, tiesam sajaucu ar kreditoriem.
Kiraa
Kiraa 06.04.2009 21:36
225 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.