Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
apliekamais ienaakums ar minusa zimi К списку тем
apliekamais ienaakums ar minusa zimi
Sveicinaati....
lieta taada, ka esmu nodevusi VID atskaiti D/D p-azinjojums par algas nodokli.... par 2008 gadu..... viss it kaa buutu labi. ja vien nebuutu piemirsusi tajaaa atziimeet atvieglojumus par apgaadaajamo.... BET....
pagajusho gad - atvieglojums bija 56 Ls.... bet alga 40 Ls.... cik saprotu - arii neapliekamais minimums jaauzraada (kaut arii alga ir mazaaka par 80 Ls)
nu tad taaa.... uzraadot atvieglojumus par apgaadaajamo - man ailiiteee apliekamais ienaakums paraadaas (-) ziime.... vai shii atskaite ir iesniedzama ar miinusa ziimi....? vai shaadaa gadiijumaa kad alga ir mazaaka par apgaadaajamo likmi - to vispaar uzraada?
Ответы (5)
Par šo tēmu jau bija vairākas diskusijas.
Morāle šāda - nevar piemērot to, kā nav.
Ja neapliekamā ienākuma nav, nevar piemērot tam nekādus atvieglojumus.
Ja alga bija 40 Ls, tad soc,nod. (ja nav pensionārs) 9% = Ls 3,60. Apliekamais ienākums 40-3,60=36,40
Tātad varējāt piemērot vai nu mēneša neapliekamo minimumu (no 80) tikai 36,40 vai arī apgādājamo (no 56), bet arī tikai 36,40.
Pārējo - ja šis darbinieks vēl kur strādā un maksā IIN - var saņemt atpakaļ, iesniedzot IIN gada deklarāciju.
tad shis cilveeks Gada deklaraacijaa var uzraadiit ka apgaadajamie bija.... es taa saprotu....
un veel taads stulbs jautaajums.... prasiits gada neapliekamais minimums.... normaalaa situaacijaa tas buutu 960ls bet shii persona 4 meeneshus bija dekreetaaa... 2 meeneshi pirms dzemdiibaam un 2 meeneshi peec (slimiibas lapa) algas nebija, bet vai ienaakuma deklaraacijaaa uzraada pilnu neapliekamaa minimuma summu 960 ls?
IIN gada deklarācijā uzrāda gada summu, 2008.g. - 960 Ls.
paldies.....
Ja apgādājamie bija, tad bija - mēs to nezinām. To tikai pats "cilvēks" zina, to var redzēt Algas nodokļa grāmatiņā 3.lappusē.
Закрыть
Краткое описание нарушения