Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
sponsorejam preci
sveiki,
ko dariit situaacijaa, kad mees (SIA) sponsoreejam mobilos telefonus (gramatvedibaa kaa prece)deju pasaakumam... kur shie telefoni iet kaa balvas uzvareetaajiem.
kaa sho visu konteet... viens konts buus 2130 - gatavie razojumi un preces pardoshanai...
kaa tur sanaak? D K
Ответы (19)
D 2310 K 6xxx, norakats D 82xx K 2310. Tā ir Jūsu dokumentos kā prece?Ja ir tad noraksta pašizmaksā.
tad sanaak ka visos kontos rakstu summas kas ir pavadziimees?
pienjemsim telefons maksaa 100 ls PVN 18LS (vecaa likme) bez PVN 82 ls kuras summas pie kuriem kontiem jaaraksta?
un kaads dokuments buutu nepiecieshams.... no taas otras puses? pretii tak vajag kaut kaadu papiiru.....
Būs izrakstīta pavadzīme uz kuras būs viņu paraksts par preces saņemšanu.
Vēl var līgumu par sponsorēšanu.
ja taisa liigumu.... var iztikt bez pavadziimes? vai tai obligaati ir jaabuut..... varbuut kaadu pienjemshanas/ nodoshanas aktu var uztaisiit.....
Uzskatu, ka jābūt pavadzīmei, jo principā pārdota prece, par kuru negaida apmaksu.Citilaikam vienkārši liek 100% atlaidi. Arī tā laikam varēja.
Любой перемещение товара у нас происходит по ППР.
D 2310 K 6xxx, norakats D 82xx K 2310. Tā ir Jūsu dokumentos kā prece?Ja ir tad noraksta pašizmaksā.
bet konts 6XXX ir ienjeemumu konts.... mees atdodam un pretii neko nesanjemam
Nu tāpēc jau noraksta uz zaudējumiem.
Vispirms jau gan nebūtu par ļaunu tos kārtējos maksājumus nomaksāt par ko rakstījāt...
bet kaapeec 6 grupa.... ? kaut ko nesaprotu..... vienkaarshi nedalec...
nopeerkam D 2310 - 100Ls, D 5721 - 18Ls, K 5310 - 118 ls
atdodam - D 8290 K 2310 - 100 Ls
norakstam - K 2310 D 7120 - 100 Ls
kaapeec pa vidu veel ir 6 grupa - D 2310 K 6xxx
Tāpēc, ka lai norakstītu uz izdevumiem vajag pretī ieņēmumu kontu. Un konts 2310 vienmēr korespondē ar ieņēmumu kontu.
Un nopirkto nekad neliek uz D 2310 bet uz krājumu kontu.
Incants gājiens
... norakstam - K 2310 D 7120 - 100 Ls ....
Vnk ... vārdu trūkst.
Cien. Liepupe....
Es, protams, kaarteejo reizi atkaartoshos.... bet es pati ljoti labi apzinos, ka graamatvediibaa esmu ljoti vaaja.... LJOTI buutu pat par maz teikts.... un speeciigaaka es nekljuushu ja nemaaciishos.... Ar katru savu jautaajumu (es saprotu, ka Jums visiem tie var shkjist liidz nelabumam stulbi) es maacos, meeginu to izprast.... un es nekaunos par to, ka ljoti daudz ko nezinu...
vienkaarshi Juusu komentaaros juutu taadu, kaaa smiiknjaashanu par vaajaako.... taapeec luudzu - ja nevarat vai NEVEELATIES paliidzeet, labaak tad nerakstiet.... savaadaak peec shaadu komentaaru un shaadas attieksmes vispaar gribas visu mest pret sienu un mainiit profesiju..... un varbuut taa pat jaadara....
Paldies Jums un visiem paareejiem.... esmu Jums pateiciiga, ka man paliidzat un pacieshat shos pavisam stulbos jautaajumus.....
Lai Jums visiem jauka diena!
man sanaak taaa...
nopeerk - D2130 (prece), D 5721 PVN, K 5310 Norēķini ar piegādātājiem
atdodam - D 8290 citi izdevumi K 2310 debitori
noraksta - K 2130 Prece K ...
ai man kaut kaa nedalec.... esmu putraa liidz ausiim....
Atkārtoju vēlreiz savas domas.
nopērk - D2130 (prece), D 5721 PVN, K 5310 Norēķini ar piegādātājiem
Atdod, kuru sauc par pārdošanu - Ziedojuma līgums, citādi jāuzskaita arī PVN
D 2310 Debitoru parāds K 81XX
D 82XX K 2310 - Noraksta debitoru parādu
Noraksta preci D 7XXX K 2130 ( visa summa kopā ar PVN)
Tikai ja prece tika izlietota ar saimn.darbību nesaistītiem izdevumiem PVN nevar arskaitīt D 2130 K 5721 .
Закрыть
Краткое описание нарушения