Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Vai visiem valdes locekļiem jāparaksta GP? К списку тем
Vai visiem valdes locekļiem jāparaksta GP?
Gribētu dzirdēt jūsu viedokļus par šo tēmu. Gada pārskata likums saka, ka GP pārskatu kapitālsabiedrībām paraksta valde. Ja pārstāvības tiesības ir visiem valdes locekļiem kopīgi, tad protams skaidrs, ka jāparaksta visiem.
Bet, ja valdes locekļiem ir tiesības pārstāvēt sabiedrību atsevišķi, vai būtu pietiekami tikai ar viena valdes locekļa parakstu?
Man viens mazais uzņēmums ir faktiski apturējis saimniecisko darbību, bet valdes locekļi abi ir ārzemnieki un katrs no citas valsts. Uz šejieni viņi nebūs ar mieru braukt, jo uzņēmums viņus vairs praktiski neinteresē. Kā lai iesniedz GP, tā lai tas būtu "pareizi apstiprināts"? Varbūt ir kādas idejas?
Ответы (2)
Если члены правления иностранцы, они должны выдать прокуру (см.раздел 5 КЗ), или простую коммерческую доверенность лицу, имеющему возможность управлять обществом, т.е. в данном случае живущему в Латвии.
Если у всех есть право подписи ПРЕДСТАВЛЯТЬ ОБЩЕСТВО ОТДЕЛЬНО,ТО ДОКУМЕНТЫ МОЖЕТ ПОДПИСЫВАТЬ ЛЮБОЙ ИЗ НИХ.
Paldies, Zinaidat!
Principā dokumentus var parakstīt jebkurš no valdes locekļiem. Es tikai baidos, ka VID traktēs likumu burtiski un gribēs, lai šajā gadījumā parakstītu VALDE
Man ir pilnvara parakstīt jebkādus dokumentus (iesniegumus,deklarācijas, atskaites) iesniegšanai VID, bet tur diemžēl nav minēts GP
Закрыть
Краткое описание нарушения