Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

mājražotājs К списку тем

mājražotājs
Labrt! Man ir atkal viens jautājums,kuram atbildi es nevaru atrast nekur internetā! Varbūt Jūs man zināsiet kaut ko paskaidrot! Manai saimniecei ir gan SIA,gan arī viņa ir registrēta kā mājražotājs.Mājražotājs tika registrēts jau agrāk kā SIA,bet reāli nedarbojās.Iepriekšējā grāmatvede man nekādas ziņas par to kādas atskaites ir nodotas nav atstājusi,vienīgi redzu,ka ir nodots pašnodarbinātā ziņojums par 2008.gada4.ceturksni,kur viss ir par nullēm! Janvāra mēnesī uz 4 dienām mājtažotājos tika pieņemts darbā cilvēks,tika nodoti visi ziņojumi,gan par pieņemšanu,gan arī VSOI par aprēķināto darba algu šim cilvēkam par janvāra 4 dienām,it kā tur notika kaut kāda gaļas kūpināšana.31.janvārī šis cilvēks tika no darba atbrīvots un tika arī par to VID nodots ziņojums.Par 2009.gada1.ceturksni tika atkal nodota pašnodarbinātā ziņojums ar nullēm,bet VID pateica,ka par martu nav nodota VSOI atskaite mājražotājos!!! Kādu atskaiti var nodot,ja nav nekādas darbības un neviens nestrādā?Tukšu veidlapu?Kad es pavaicāju saimniecei,vai viņa agrāk ir maksājusi par mājražotājiem soc.nodokli,viņa pateica,ka visu laiku grāmatvede esot likusi nomaksāt kaut kādu summu soc.nodokļos par mājražotājiem!Pati saimniece saņem algu SIA,tur viņa ir direktore,par to tiek maksāti visi nodokļi jau no 2008.gadajūlija mēneša,arī nodokļu grāmatiņa ir SIA! Kādi sociālie nodokļi ir jāmaksā par mājražotājiem,ja tie reāli nedarbojas,nav nekā,nekādu ieņēmumu un izdevumu!Mājrāžotājos vispār nav nekā,ne kases ieņēmumu un izdevumu žurnāla nekādu līgumu un vispār izņemot registrācijas dokumenta,nav nekā!!! Kādu atskaiti par soc.nodoklitad ir jānodod VID? Man nav nekādas skaidrības,galīgi neko nesaprotu! Ar SIA viss ir OK! Bilanci ar visiem pielikumiem nodevām,viss bija pareizi,bet tagad nesaprašana ar tiem mājražotājiem! Kā no tiem var atbrīvoties?Tie vispār nav vajadzīgi,jo tagad ir pieregistrēta SIA-mājražotājs.Kā pareizi rīkoties un kas jādara,lai tos mājražotājus slēgtu?:((
Cibuks
Cibuks 28.04.2009 09:16
13 сообщений на сайте

Ответы (1)

Lai slēgtu jāiet uz VID un jānodod saimn.darbības reģistrācijas apliecība.Par atskaiti uzprasiet savam VID, kur reģ.pašn. kādu atskaiti viši tieši domā. IIN Gada deklarāciju nodevāt? Varbūt tā.Pasņodarbināto VSAOI ar šogadu, ja nav apliekamais ienākums no kura jāmaksā VSAOI tuksās atskaites vairs nav jānodod.
Ilma
Ilma 28.04.2009 09:35
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.