Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Для новичков
IK i transportnie rashodi К списку тем
Ilosha 29.04.2009 16:51
20 сообщений на сайте
20 сообщений на сайте
Ответы (11)
Budu ochenj priznateljna za pomochj.:-) Vsem zaranee spasibo.
Ilosha 29.04.2009 16:53
20 сообщений на сайте
20 сообщений на сайте
Ja a/m ir uz pašas personas vārda, tad nekāds līgums nav jāslēdz. Norakstīšanai jāraksta maršruta lapas.
Maršruta lapas, tas nozīmē - ceļa zīmes? Kur es varu palasīt, kā pareizi aizpildīt tādas ceļazīmes? Un vēl viens jautājums par mašīnas remontu. Viņa var norakstīt to remontu uz izdevumiem, kas saistīti ar saimniecisko darbību, vai tikai daļu no tā remonta?
Ilosha 30.04.2009 07:57
20 сообщений на сайте
20 сообщений на сайте
Нигде, по-моему, нет описания, как должен выглядеть путевой лист (ceļa zīme). Обычно пишется дата, маршрут (куда), можеть быть еще цель поездки, количество километров.
Ремонт машины, как мне кажется, тоже списывается в размере 70%.
Может, меня поправят.
Ремонт машины, как мне кажется, тоже списывается в размере 70%.
Может, меня поправят.
Da, echjo vopros, mashina bila davno priobretena, iznos na nejo mozhno rasschitivatj, te samie 50% ot rasschitannojo summi ili vsjo zhe ne nado?
I hotela bi podtverzhdenie toj informacii, chto ne nuzhen nikakoj dogovor, kak mne v Vid skazali, chto nuzhen dogovor, raz eto IK, a mashina zapisana na fizicheskoe lico, a ne na IK, voobchem nuzhen dokument, podtverzhdajuchij to, chto mashina ispoljzuetsja dlja celej IK, to li v arendu sdavatj, to li chto-to drugoe. Vot i sprashivaju, gde eti dogovora mozhno najti, echjo kakie varianti mogut bitj?
I hotela bi podtverzhdenie toj informacii, chto ne nuzhen nikakoj dogovor, kak mne v Vid skazali, chto nuzhen dogovor, raz eto IK, a mashina zapisana na fizicheskoe lico, a ne na IK, voobchem nuzhen dokument, podtverzhdajuchij to, chto mashina ispoljzuetsja dlja celej IK, to li v arendu sdavatj, to li chto-to drugoe. Vot i sprashivaju, gde eti dogovora mozhno najti, echjo kakie varianti mogut bitj?
Ilosha 30.04.2009 09:36
20 сообщений на сайте
20 сообщений на сайте
Вы попробуйте воспользоваться поиском, по этой теме уже были обсуждения по подобным вопросам, может, и Вам все понятно станет.
Spasibo vsem za otzivchivostj, ja v etom dele sovsem novichok, ochenj hochetsja vsjo sdelatj praviljno, gotova pochitatj, no teorija - eto odno, a praktika - sovsem drugoe delo. Tem bolee suchestvuet mnogo njuansov, kotorie nado uchitivatj.
Ilosha 30.04.2009 09:38
20 сообщений на сайте
20 сообщений на сайте
Ja odnovremenno sprashivaju i ichu pohozhuju temu, no poka nikakoj konkretiki po moim voprosam. Ispoljzuju vse vozmozhnie varianti, prosto na vsjo banaljno ne hvataet vremeni, poskoljku ja paralleljno rabotaju v SIA pomochnikom i uchusj, a IK mne podkinuli i skazali delatj vsjo v rabochee vremja, poskoljku otdeljno za eto mne nikto platitj ne budet, vot i muchajusj, pitajusj vsjo uspetj. Poetomu ochenj nadejusj na otzivchivostj, chtob kak-to sekonomitj vremja.;-)
Ilosha 30.04.2009 09:42
20 сообщений на сайте
20 сообщений на сайте
Почитайте 188 Правила КМ "Kārtība, kādā individuālie komersanti, individuālie uzņēmumi, zemnieku un zvejnieku saimniecības, citas fiziskās personas, kas veic saimniecisko darbību, kārto grāmatvedību vienkāršā ieraksta sistēmā"
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/mk%20noteikumi/ng_20032007_nr.188.doc
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/mk%20noteikumi/ng_20032007_nr.188.doc
Es kaut ko atradu.
28. Ja persona saimnieciskajā darbībā kā pamatlīdzekli iegulda (sāk izmantot) personisko mantu, kas pirkta vai izveidota pirms saimnieciskās darbības uzsākšanas, pamatojot šīs mantas iegādes vai izveidošanas izdevumu summu ar tās iegādes vai izveidošanas laikā saņemtajiem attaisnojuma dokumentiem, par šāda pamatlīdzekļa sākotnējo vērtību uzskata minētās mantas atlikušo vērtību datumā, kad pamatlīdzekli iegulda (sāk izmantot) saimnieciskajā darbībā. Atlikušo vērtību aprēķina saskaņā ar likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" 13.pantu
28. Ja persona saimnieciskajā darbībā kā pamatlīdzekli iegulda (sāk izmantot) personisko mantu, kas pirkta vai izveidota pirms saimnieciskās darbības uzsākšanas, pamatojot šīs mantas iegādes vai izveidošanas izdevumu summu ar tās iegādes vai izveidošanas laikā saņemtajiem attaisnojuma dokumentiem, par šāda pamatlīdzekļa sākotnējo vērtību uzskata minētās mantas atlikušo vērtību datumā, kad pamatlīdzekli iegulda (sāk izmantot) saimnieciskajā darbībā. Atlikušo vērtību aprēķina saskaņā ar likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" 13.pantu
Ilosha 30.04.2009 10:22
20 сообщений на сайте
20 сообщений на сайте
Nedaudz ne saprotu to "Par šāda pamatlīdzekļa sākotnējo vērtību uzskata minētās mantas atlikušo vērtību datumā, kad pamatlīdzekli iegulda (sāk izmantot) saimnieciskajā darbībā. Atlikušo vērtību aprēķina saskaņā ar likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" 13.pantu."
Es paskatījos likumu "Par uzņēmumu ienākuma nodokli", pārāk sarežģīti saprast, es saprotu, kā es varu uzskatīt tikai 4. kategoriju, kā man pareizi aprēķināt to nolietojumu? Praktiski, apmēram, manā situācijā?
Es paskatījos likumu "Par uzņēmumu ienākuma nodokli", pārāk sarežģīti saprast, es saprotu, kā es varu uzskatīt tikai 4. kategoriju, kā man pareizi aprēķināt to nolietojumu? Praktiski, apmēram, manā situācijā?
Ilosha 30.04.2009 10:27
20 сообщений на сайте
20 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть